new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra pèrdues del 0,4% després d’una mala dada de vendes al detall corresponent al mes de desembre i que ha donat la volta al mercat, que anteriorment anticipava nous màxims anuals.

Les vendes al detall del desembre van baixar un 1,2%, una dada que s'ha situat molt per sota de la pujada esperada del 0,2%. A més, les vendes excloent-ne automòbils van baixar un 1,8%, molt per sota del 0,1% previst. I les vendes del grup de control van caure un 1,7%, també per sota de la pujada anticipada del 0,4%. Es tracta de la major caiguda mensual des de 2009.

Des de Pantheon Macroeconomics, esperen que aquestes dades "es revisin a l'alça" el mes que ve, ja que no concorden amb el rècord de vendes registrat durant la setmana de Nadal o les dades de l'índex Redbook. "El consumidor ja no està gaudint de retallades d'impostos o de la caiguda del preu de la gasolina, però això no és raó per esperar una reversió" de la tendència positiva de les vendes al detall, afirmen.

A més, les dades setmanals d'atur també han incomplert els pronòstics. Les peticions inicials de desocupació han repuntat fins a 239.000 des de 235.000, enfront de la caiguda esperada de 225.000. Per la seva banda, les peticions contínues han repuntat fins a 1.773.000, per sobre de les 1.740.000 esperats.

Respecte a la guerra comercial, el rotatiu South China Monrning Post assegura que el president xinès, Xi Jinping, es reunirà amb els representants dels EUA aquest divendres, incloent-hi el Secretari del Tresor, Steven Mnuchin.

El president Donald Trump s'ha mostrat optimista sobre l'evolució de les negociacions i ha deixat entreveure que estendrà el termini fixat l'1 de març si es produeixen avenços significatius.

SITUACIÓ DE MERCAT

La mala dada de vendes al detall ha revifat el temor dels inversors a una desacceleració econòmica més gran del que s'esperava, tot i que també cal recordar el gran ral·li que ha registrat la Borsa de Nova York des dels mínims anuals de 2018, marcats a finals de desembre.

L'S&P 500 va tancar aquest dimecres als 2.752 punts, de manera que ha rebotat un 17% des dels mínims del passat 26 de desembre als 2.346 enters. El seu màxim històric es troba als 2.940 punts, registrat el passat 21 de setembre.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

El Dow Jones s'ha revalorat un 17% des dels mínims del passat 26 de desembre i ha recuperat la seva mitjana mòbil de 200 sessions. César Nuez, analista de Bolsamanía, anticipa un nou tram alcista fins als 26.000 punts.

"Si aconseguís superar aquests preus, tot ens mostraria una tornada als màxims històrics que va dibuixar a finals del passat any als 26.951 punts. No observarem ni el més mínim senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels mínims de divendres passat que presenta als 24.883 punts", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,5%, fins als 53,64 dòlars, després de les fortes guanys acumulats durant els últims dies.

Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,32%, fins als 1,1299 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,65%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,49%.

Noticias relacionadas

contador