dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb pèrdues aquest dimarts després del tancament alcista de dilluns, i mentre els inversors continuen centrats en l'evolució del conflicte a l'Orient Mitjà i els resultats empresarials als Estats Units.

  • 40.003,59
  • -

L'última hora és que el president nord-americà, Joe Biden, ha confirmat que viatjarà dimecres a Israel per reunir-se amb el primer ministre, Benjamí Netanyahu, mentre el president de Rússia, Vladimir Putin, es reuneix aquest dimarts a Pequín amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping.

L'objectiu de Biden és convèncer Israel perquè permeti un corredor humanitari a la franja de Gaza i evitar que la resposta a l'atac terrorista de Hamàs provoqui una guerra regional que involucri Hezbol·là al Líban o fins i tot l'Iran.

Per part seva, Putin vol reforçar encara més la seva relació amb la Xina i coordinar els propers passos a seguir a l'esfera internacional. Cal recordar que tant Rússia com la Xina són aliats estratègics de l'Iran i Síria, els dos països que poden inflamar més el conflicte a l'Orient Mitjà, per la qual cosa la seva postura sens dubte condicionarà la situació.

VISIÓ DE MERCAT

"El conflicte de Gaza seguirà condicionant el comportament dels diferents mercats financers, almenys a curt termini i mentre que hi hagi el risc que s'estengui i s'involucri a altres potències militars de la regió, concretament a l'Iran", expliquen els experts de Link Securities.

"És per això que caldrà mantenir-se molt atents a totes les notícies que es generin a la zona i a l'avenç dels esforços diplomàtics per evitar un conflicte de dimensions més grans, l'impacte geopolític i econòmic del qual és difícil de calcular en aquests moments", afegeixen.

RESULTATS EMPRESARIALS

Les principals empreses a seguir aquest dimarts són Bank of America i Goldman Sachs, que han publicat els seus resultats del tercer trimestre i pugen de manera moderada a la preobertura. A més, Johnson & Johnson també avança posicions després de superar els pronòstics amb els comptes.

Els protagonistes els propers dies seran Morgan Stanley (dimecres), Tesla i Netflix (dimecres després del tancament), Philip Morris i AT&T (dijous) i American Express (divendres).

VENDES AL DETALL ALS EUA

A l'agenda econòmica, s'han publicat diverses dades rellevants, especialment les vendes al detall del setembre, que han pujat un 0,7%, lleument per sota de la lectura del mes anterior (+0,8%), però superant les previsions del consens, que anticipava el 0,3%.

Posteriorment, s'ha donat a conèixer la producció industrial del setembre, que ha pujat fins al 0,3% des del 0% d'agost, i l'índex NAHB de confiança del sector immobiliari de l'octubre.

A més, diversos membres de la Reserva Federal, com la governadora Michelle Bowman i Thomas Barkin, president de la Fed de Richmond, realitzaran intervencions públiques que poden moure les borses.

ANÀLISI TÈCNICA

César Nuez, analista de Bolsamanía, destaca la "bona reacció" de l'S&P 500 des del suport tècnic dels 4.200 punts, a prop de la mitjana de 200 sessions.

"La superació de la resistència del curt termini que presenta als 4.333 punts és una mostra de l'entrada de les compres. A curt termini, és molt probable que busqui cobrir el buit baixista que va deixar als 4.402 punts", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el preu del petroli puja de manera moderada. El barril tipus West Texas avança un 0,21% (86,87 dòlars) i el cru Brent repunta un 0,32% (89,96 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,12% (1,0571 dòlars)

Finalment, l'unça d'or repunta un 0,1% (1.936 dòlars), la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,767% i el bitcoin cau un 0,2% (28.466 dòlars).

Noticias relacionadas

contador