wall street finit dans le rouge les resultats et la fed inquietent

Wall Street obre amb pèrdues a l'entorn de l'1% i molta cautela per començar la sessió d'aquest dimecres. El parquet novaiorquès va acomiadar dimarts amb signe mixt, liderat per les pujades del Dow Jones, que va encadenar la cinquena jornada consecutiva d'alces.

  • 38.503,69
  • -

Aquest 17 d'agost, els inversors tenen el focus posat a la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), així com als resultats trimestrals de Target, entre d'altres, i les dades de vendes al detall del darrer mes.

CANVI DE RUMB A LA FED?

La inflació als Estats Units es va prendre un respir durant el mes de juliol. Segons va publicar l'Oficina d'Estadístiques Laborals la setmana passada, l'Índex de Preus al Consum va caure fins al 8,5% al mes passat, per sota de la dada del juny (9,1%) i de les expectatives del consens (8,7%). La lectura ha insuflat cert optimisme al mercat, ja que ara es descompta que la Fed 'només' pujarà en mig punt percentual les taxes d'interès de referència a la reunió del setembre.

Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, assenyala que “ha agafat pes entre els inversors la tesi que la inflació ha tocat sostre” i que, per això, el banc central “serà menys agressiu pel que fa al procés d'alces de tipus per intentar evitar una recessió profunda”. “No tenim res clar que això sigui així, ja que, malgrat el lleuger alentiment experimentat per la inflació nord-americana al juliol, aquesta segueix a nivells molt elevats”, afegeix aquest expert.

I és que per a l'analista espanyol hi pot haver “sorpreses que no agradin als inversors”, especialment si la majoria dels membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) “es decanten clarament per seguir pujant els tipus de manera agressiva fins que es comprovi fefaentment que la inflació està sota control”. Caldrà esperar fins a les 20.00 hora espanyola per conèixer quina és l'opinió dels banquers sobre això, amb la publicació de les actes de l'última reunió.

Així mateix, aquest dimecres parlarà Michelle Bowman, membre de la Junta de Governadors de la Fed, a les paraules del qual caldrà estar atents. Recentment, la presidenta de la Fed de Sant Francesc, Mary Daly, va assenyalar que era “massa aviat per cantar victòria” en la lluita del banc central contra la inflació i no va descartar una tercera pujada consecutiva de 75 punts bàsics; per part seva, el president de la Fed de Richmond, Thomas Barkin, també s'ha mostrat favorable a continuar amb les pujades fins que la inflació estigui sota control.

RESISTEIX EL CONSUM?

A l'escena econòmica, les dades d'habitatge del juliol publicades aquest dimarts van corroborar la desacceleració d'aquest sector, llastat pels alts preus dels habitatges i els costos més grans dels materials i el finançament. En aquest sentit, la lectura de les vendes detallistes del mes passat s'ha situat en el 0%, cosa que indica que la despesa s'ha mantingut estable.

Així, s'esperava que la lectura del juliol mostrés un augment del 0,1% respecte al repunt del 0,8% del juny. Tot i això, les vendes al detall excloent-ne la gasolina i els automòbils han pujat un 0,4%. En la mateixa situació s'han trobat les vendes en línia, que s'han vist incrementades un 2,7%.

Per acabar, aquest dimecres s'han conegut les xifres trimestrals de Target, entre d'altres. El detallista ha tancat el primer semestre del 2022 amb una reducció del benefici del 69,6%, una retallada que puja fins al 89,9% al segon trimestre de l'any. Aquestes males dades contrasten amb les bones xifres aconseguides per Home Depot i Walmart als últims tres mesos, encara que aquesta última ha reafirmat el guió més conservador que va donar a conèixer fa mesos.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli recupera el pols. El West Texas puja un 0,6%, fins als 87,03 dòlars, i el Brent, cru de referència a Europa, repunta un 0,14%, fins als 92,44 dòlars.

L'unça d'or cotitza gairebé plana, als 1.786,90 euros, i l'euro cau lleugerament, un 0,1%, fins als 1,0159 dòlars. El rendiment del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,877%.

Finalment, el bitcoin es deixa un 1,33% i cotitza als 23.616 dòlars. Michelle W. Bowman, governadora de la junta de la Reserva Federal (Fed, per les sigles en anglès), ha assenyalat que des del banc central estan treballant per articular les expectatives de "supervisió per als bancs en una varietat d'activitats relacionades amb actius digitals".

contador