wall street cartel pixabay portada
Pixabay
37.918,32
  • -
  • -

Wall Street registra pèrdues durant una sessió que torna a estar marcada pels resultats empresarials. Entre ells han destacat els publicats per Alphabet, matriu de Google, que cedeix un 8% en el seu pitjor jornada dels últims 11 anys després d'incomplir expectatives per la seva 'punxada' en publicitat i és el principal llast per al Nasdaq (-1%). Recordem que tant l'índex tecnològic com el Nasdaq van tancar aquest dilluns a màxims històrics.

En positiu, el conglomerat industrial i financer General Electric ha batut expectatives i es dispara un 7%.

Altres de les companyies que han retret comptes aquest dimarts són Merck, Pfizer, Mastercard, McDonald's i Apple, que ho farà després del tancament del mercat.

En matèria macro, aquest dimarts s'ha publicat l'índex RedBook setmanal de vendes al detall, que ha repuntat un 1,2%, fins al 5,5% interanual. A més, l'índex Case Shiller de preus d'habitatge ha mostrat una pujada interanual del 3% fins al febrer, per sota del 3,2% esperat.

D'altra banda, l'índex PMI de Chicago ha baixat molt més del que s'esperava l'abril, fins als 52,60 des dels 58,70, per sota del 59,0 esperat.

A més, la Reserva Federal iniciarà avui la seva reunió de dos dies sobre política monetària. Els inversors esperen noves pistes per part de la Fed per saber quina direcció prendrà la seva política monetària.

Especial atenció també a Donald Trump després de la seva demanda a Deutsche Bank i Capital One per evitar que lliurin els registres financers que li exigeix el Congrés.

VISIÓ DE MERCAT

Tant el Nasdaq com l'S&P 500 van marcar aquest dilluns nous rècords històrics. El Nasdaq acumula una revaloració del 22% aquest any, mentre l'S&P avança un 17,4%. El Dow Jones, una mica més endarrerit, puja un 14% el 2019 i cotitza a menys de l'1% del seu anterior rècord.

Craig Johnson, analista tècnic de Piper Jaffray, ha comentat que tant l'S&P 500 i el Nasdaq s'han situat en pujada lliure, tot i que ha afegit que "el volum és mediocre i només un percentatge relativament petit d'accions ha registrat nous màxims".

Segons la seva opinió, hi ha molta sobrecompra "i l'amplitud del mercat no ha confirmat la recent ruptura", de manera que "és probable una certa consolidació". Per això, ha aconsellat als inversors que "considerin la possibilitat de realitzar alguns guanys en aquest moment".

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,1%, fins als 64,20 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,34%, fins als 1,1225 dòlars. A més, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys repunta fins al 2,52%, la del bo a 2 anys es manté al 2,3% i la del bo a tres mesos, al 2,42%.

Noticias relacionadas

contador