ep el presidente de mutua madrilena ignacio garralda en la junta general de mutualistas de 2020
MUTUA MADRILEÑA - Archivo

Mútua Madrilenya tindrà una participació de l'1,6% en el capital de l'entitat resultant després de la fusió entre CaixaBank i Bankia, segons l'equació de bescanvi acordada entre tots dos bancs en el projecte aprovat pels seus respectius consells d'administració dijous passat.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 5,04€
  • 2,04%

Mútua Madrilenya ostenta una participació del 2,13% en el capital de CaixaBank des que en 2016 va anar a una col·locació d'accions del banc amb una inversió d'uns 280 milions d'euros.

L'acord comú de fusió estableix una equació de bescanvi de 0,6845 accions ordinàries noves de CaixaBank per cada acció de Bankia, la qual cosa suposa que els accionistes de CaixaBank representaran, inicialment, el 74,2% del capital de la nova entitat, i els de Bankia, el 25,8%.

Aplicant aquesta equació, la participació de Mútua Madrilenya se situa en un 1,6% de l'entitat fusionada, com avança 'Expansión'. CriteriaCaixa, entitat controlada al 100% per la Fundació Bancària 'la Caixa', es mantindrà com a accionista de referència amb al voltant del 30% de l'accionariat, mentre que el FROB aconseguirà el 16,1%.

D'altra banda, Bankia distribueix actualment en exclusiva les assegurances generals de Mapfre a les seves oficines, mentre que CaixaBank distribueix assegurances de vida a través de VidaCaixa i productes de no vida a través de SegurCaixa Adeslas, participada al 50,08% per Mútua Madrilenya.

Segons fonts financeres consultades per Europa Press, l'acord amb SegurCaixa s'ampliarà a tota la xarxa, després que Bankia trenqui l'acord que encara té amb Mapfre.

Noticias relacionadas

contador