elon bitcoin

Quina setmana que està tenint el conseller delegat de Tesla. Després de formar part activa de la 'revolució GameStop', d'arengar els foreros, de provocar que unes altres accions també es disparessin amb els seus comentaris a Twitter i de carregar contra els baixistes, Elon Musk ha fixat el focus en el bitcoin, que s'ha disparat en pocs minuts aquest divendres després de la seva última jugada.

La criptodivisa puja un 20%, fins als 37.437 dòlars, després que el màxim responsable de Tesla hagi canviat la seva bio a Twitter i hagi posat #bitcoin. Amb tan sols aquesta acció ha provocat les fortíssimes pujades en la cripto, el mateix que va propiciar fortes alces en GameStop a principis de setmana amb tan sol tuitejar la paraula "Gamestonk!".

La capacitat que té Elon Musk per moure el mercat no és nova i li ha costat en el passat més d'un maldecap amb la SEC (el regulador de mercats nord-americans), cosa que el va portar fins i tot a haver de deixar el seu càrrec com a president de Tesla per utilitzar en xarxes informació sensible sobre la companyia que va moure la seva cotització.

No obstant això, el que està passant aquesta setmana posa de manifest que Musk no necessita utilitzar informació privilegiada per moure les borses, que té prou amb una paraula, una imatge, un comentari de qualsevol tipus, per fer que alguna cosa pugi o baixi. Aquesta forma d'actuar, sens dubte, és molt més difícil de controlar per la SEC ja que no transgredeix les regles.

Després de canviar la seva biografia de Twitter, Musk ha tuitejat, "en retrospectiva, era inevitable", probablement en relació amb el ral·li que viu la moneda digital.

Diu Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com, que el que ha fet el CEO de Tesla "indica clarament el seu suport al bitcoin", encara que reconeix que això no és realment una sorpresa.

Cal recordar que durant les últimes hores Elon Musk s'ha pronunciat també sobre la decisió del broker Robinhood de restringir les transaccions en GameStop, s'ha mostrat molt crític i ha tornat a demostrar la seva animadversió per les inversors que aposten a la baixa contra les companyies.

Noticias relacionadas

contador