dl shanghai china city asia pudong bund river buildings prc peoples=republic of china pb
Sharecast / Jeremy Zhu via Pixabay

Els mercats asiàtics han viscut una jornada tranquil·la aquest dimarts, amb alguns índexs encara tancats per festiu, com el Shanghai. El Nikkei ha caigut un lleu 0,11% i el Hang Seng ha cedit lleugerament en una sessió durant la qual Alibaba ha marcat el ritme. Els títols del gegant xinès arribaven a desplomar-se un 9%, tot i que després s'han recuperat, enmig de les especulacions que vinculaven el fundador, Jack Ma, amb una investigació de seguretat nacional. Pel que sembla, aquests rumors no són certs.

Al pla macro, la gran protagonista ha estat Austràlia i la decisió del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA). L'organisme ha pujat els tipus d'interès per primer cop més d'una dècada. Ho ha fet en 25 punts bàsics, fins al 0,35%, quan les expectatives del consens eren un increment de 15 punts bàsics.

"La decisió de l'RBA ha estat una resposta a la preocupació per l'augment dels preus. El banc també ha elevat les previsions d'inflació i ha reduit les previsions de PIB", comenten els analistes de CMC Markets al seu informe diari.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha baixat un 0,55% i el dòlar australià ha saltat a 0,7121 dòlars, des dels nivells de 0,70 dòlars anteriors a la pujada.

La jornada mixta a Àsia arriba després d'una sessió molt volàtil a Wall Street, que finalment es va saldar amb signe positiu (Dow Jones: +0,26%; S&P 500: +0,57%; Nasdaq: +1,63%). Tot això passa després d'acabar abril amb fortíssimes pèrdues. L'S&P es va enfonsar més del 3% divendres passat i va tancar el mes amb caigudes del 8,8%, el seu abril més baixista des del 1970 i el mes més negatiu des del març del 2020, quan va esclatar la pandèmia de Covid-19.

Noticias relacionadas

contador