jack-ma-alibaba
Getty Images

Els títols d'Alibaba han arribat a caure aquest dimarts més d'un 9% a la Borsa de Hong Kong (al final s'han recuperat) enmig de rumors no confirmats que vinculen el fundador, Jack Ma, amb una investigació de seguretat nacional.

Els mitjans de comunicació estatals xinesos han informat a primera hora del matí que l'oficina de seguretat de Hangzhou va adoptar el 25 d'abril "mesures penals coercitives" contra una persona de cognom Ma per sospitar que utilitzava Internet per posar en perill la seguretat nacional, informa CNBC.

Les actualitzacions posteriors d'aquests mitjans han indicat que la persona tenia un nom amb dos caràcters xinesos. El nom de Jack Ma en xinès només té un caràcter.

Aquestes "mesures coercitives" poden incloure la detenció, l'arrest o la fiança. L'oficina de seguretat també investiga el cas, segons els mitjans de comunicació estatals.

Jack Ma va abandonar el consell d'administració d'Alibaba el 2020 i ja no té responsabilitats executives, segons va informar l'empresa en un comunicat del juliol del 2021.

Noticias relacionadas

contador