• L'agència de qualificació veu escasses probabilitats d'èxit en l'intent de Veneçuela de burlar de les sancions financeres internacionals
ep nicolas maduro

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha expressat l'escassa confiança que té en el petro, la moneda digital que vol crear Veneçuela per burlar de les sancions financeres internacionals. En concret, veu escasses possibilitats d'èxit per a la divisa digital que segons va anunciar el president del país, Nicolás Maduro, fa uns dies estarà recolzada per les reserves de petroli, gas i diamants.

Segons les previsions de Moody's, el PIB de Veneçuela patirà una contracció del 8,5% aquest any

De fet, la qualificadora de riscos considera que la mala gestió econòmica, així com les tensions polítiques i la supressió de dades econòmiques han minat la credibilitat del Govern de Veneçuela entre els inversors estrangers. "Fins i tot si el Govern (de Veneçuela) fos capaç d'establir una moneda virtual, no creiem que els partícips del mercat se sentissin prou confiats que el Govern la gestionés fidelment i transparent, cosa que limitaria la seva voluntat de comprar o fer transaccions en petro", apunta Moody's.

D'aquesta manera, l'agència opina que aquesta manca de credibilitat soscavaria els esforços de les autoritats veneçolanes de cercar una alternativa financera mitjançant la creació d'aquesta moneda virtual que permetés al país emetre bons, eludint les sancions dels EUA, en un context de reestructuració del deute.

Segons les previsions de Moody's, el PIB de Veneçuela patirà una contracció del 8,5% aquest any, després de retrocedir un 12% el 2016 i un 5,7% el 2015, mentre que per 2018 l'agència preveu una caiguda de l'activitat del 4%.

Noticias relacionadas

contador