• "La desconsolidació d'aquests actius millorarà materialment els paràmetres de qualitat d'actius de Banc Santander", afegeix Moody's
ep ana botin

L'acord anunciat dimarts passat segons el qual Santander ven a Blackstone el 51% de la cartera immobiliària del Popular resulta positiu per a la solvència de l'entitat càntabra en permetre avançar significativament els plans del banc per reduir l'exposició a actius problemàtics de Banc Popular, millorant de forma material els paràmetres de qualitat i els seus actius, segons l'agència Moody's.

  • 4,51€
  • -0,73%

"La venda a Blackstone és positiva per al crèdit perquè avança significativament el pla de Banc Santander de reduir de forma agressiva l'exposició del Popular a actius problemàtics i millorarà materialment els seus paràmetres de qualitat d'actius", explica l'agència.

En aquest sentit, la qualificadora de riscos considera que l'acord amb Blackstone representa "un pas significatiu" en el pla del Santander i podria permetre a l'entitat complir els seus objectius abans dels terminis previstos, que incloïen reduir a la meitat la seva exposició a préstecs problemàtics al final del 2018.

Així mateix, Moody's apunta que la transferència del negoci immobiliari del Popular a una nova societat en la qual Blackstone en controlarà un 51% no afectarà el benefici de Banc Santander, mentre augmentarà la ràtio de capital bàsic Tier 1 en 12 punts bàsics. "La desconsolidació d'aquests actius millorarà materialment els paràmetres de qualitat d'actius de Banc Santander, que s'havien deteriorat amb l'adquisició del Popular i la seva exposició a actius problemàtics", afegeix Moody's.

Dimarts passat, Santander va anunciar la venda del 51% de la cartera d'immobles adjudicats, crèdits dubtosos procedents del sector immobiliari i altres actius relacionats amb aquesta activitat de Popular al fons Blackstone.

En virtut d'aquest acord, l'entitat crearà una societat a la qual Popular traspassarà actius amb un valor brut comptable agregat de 30.000 milions d'euros i el 100% del capital d'Aliseda, companyia que va tornar a ser propietat de Popular a finals de juny, després de la seva resolució i posterior venda a Santander.

Noticias relacionadas

contador