ep 552 deconsumidores esta predispuestoprobar nuevas marcashace cinco anos segun estudio
EUROPA PRESS - Archivo

L'índex de confiança del consumidor als EUA ha disminuït al juny, i per segon mes consecutiu, fins a situar-se al 98,7, el nivell més baix des del febrer del 2021. Per als experts d'Oxford Economics, aquesta dada indica que “la inflació continua impulsant lectures de confiança pessimistes, però una perspectiva relativament sòlida del mercat laboral ha impedit un deteriorament més agut”.

"Els consumidors cada vegada són més pessimistes sobre l'estat actual de l'economia", han assenyalat des d'Oxford Economics, ja que l'índex de situació actual ha baixat 0,3 punts fins a situar-se en el 147,1.

Tot i això, l'índex d'expectatives, que reflecteix les perspectives dels consumidors sobre els ingressos, les empreses i el mercat laboral a curt termini, ha caigut d'una manera molt més acusada, 10,3 punts, per situar-se al 66,4 , la caiguda més pronunciada en un mes des del febrer i el nivell més baix des del març del 2013. "Aquest índex és molt més sensible als moviments en els preus de les accions i els combustibles", han indicat des de Pantheon Macroeconomics.

En referència, Oxford Economics ha ressaltat que "el pessimisme més gran dels consumidors apunta a un augment dels riscos de recessió en l'última part de l'any, ja que la inflació continua sent alta, les taxes d'interès continuen pujant i les tensions geopolítiques a Europa mantenen elevada la incertesa".

Tot i això, han puntualitzat que "si bé veiem sòlids fonaments econòmics que impedeixen que l'economia nord-americana caigui en recessió aquest any, el continu deteriorament de la confiança de les llars pot desembocar en una despesa dels consumidors més feble de l'esperat que podria aturar l'expansió".

Per a Pantheon Macroeconomics, l'índex del consumidor és una dada "molt sensible als preus de la gasolina i els aliments, i aviat arribarà al punt màxim", així que "en aquest punt, veiem pocs senyals que els consumidors estiguin cedint, encara que és probable que la taxa de creixement de la despesa s'estigui desaccelerant”.

Noticias relacionadas

contador