traders-dudan-cotizacion-wall-street
Reuters
39.760,08
  • -
  • -

Wall Street registra saldo mixt després de la publicació de les dades d'ocupació als EUA corresponents al mes d'agost. L'economia nord-americana va crear 130.000 nous treballs, lleugerament per sota dels 158.000 projectats pel consens d'analistes. Per la seva banda, la taxa d'atur es va mantenir al 3,7%, en línia amb el que s'esperava.

A més, el salari mitjà per hora treballada va repuntar un 0,4%, fins al 3,2% interanual, una dècima per sobre de les previsions. Després d'aquestes dades, el consens descompta en un 93% que la Reserva Federal dels EUA (Fed) baixarà els tipus d'interès en 25 punts bàsics durant la seva pròxima reunió del 18 de setembre.

En aquest sentit, el president del banc central, Jerome Powell, molt criticat per Donald Trump per no baixar els interessos de manera més ràpida, realitzarà una intervenció pública sobre les perspectives econòmiques i la política monetària a la Universitat de Zuric, convidat pel Banc Nacional de Suïssa.

L'organisme monetari presidit per Powell atorga un 40% de possibilitats que es produeixi una recessió als EUA durant els 12 pròxims mesos. Uns números que se situen en els seus màxims assolits a mitjan 2009 després de la crisi financera mundial de 2008.

Malgrat els temors sobre una recessió, la renda variable nord-americana ha rebotat amb força en les dues últimes jornades, a causa de la menor tensió geopolítica a Hong Kong, la menor possibilitat d'un Brexit dur al Regne Unit i la confirmació que la Xina i els EUA reprendran les seves negociacions comercials en el mes d'octubre.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,15%, fins als 1,1050 dòlars. Per la seva banda, la lliura es deprecia un 0,1%, fins als 1,2317 dòlars. A més, el petroli West Texas cau un 2,1%, fins als 55,11 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta fins a l'1,56%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins a l'1,52% i el del bo a 3 mesos es manté a l'1,95%.

La corba de tipus s'ha desfet la seva inversió en els terminis de 2 a 10 anys, cosa que dona un respir als inversors que segueixen tement de una recessió per a l'economia nord-americana. Des de Pantheon Macroeconomics, han assenyalat que "dos mesos de caigudes en el sector manufacturer com la registrada l'agost deixarien als EUA enfrontant una recessió totalment innecessària i autoinfligida".

És per això que els inversors han donat tan bona acollida al reinici de les negociacions comercials amb la Xina. A més, la bona dada del sector Serveis conegut aquest dijous també reforça la idea que el consum es manté fort als EUA i l'economia no caurà, almenys de moment, en recessió. Els experts de Berenberg han comentat que, mentre aquest sector mantingui la seva fortalesa, el perill de recessió per a l'economia és limitat.

Noticias relacionadas

contador