skyline-madrid-distrito-financiero-cuatro-torres
Getty Images

Madrid és una de les ciutats favorites dels bancs d'inversió per traslladar les seves seus després del Brexit, segons les conclusions de l'anàlisi 'Financial Services Brexit Tracker' elaborat per la companyia EY, a les quals posa de manifest que el 35% de les entitats ha comunicat la seva intenció de reubicar operacions o plantilla del Regne Unit a Europa.

Davant la possibilitat que es produeixi una sortida de la UE sense acord, EY assenyala que les companyies de serveis financers estan duent a terme els seus plans de contingència per garantir la continuïtat dels seus negocis i minimitzar l'impacte que pogués tenir en els clients.

El 35% de les entitats ha comunicat la seva intenció de reubicar operacions o plantilla del Regne Unit a Europa

El percentatge d'empreses que va confirmar haver realitzat almenys una reubicació al continent va ascendir al 25% amb dades de setembre, enfront del 19% registrat al tancament de 2017.

Entre els destins preferits se situen Dublín, ja que 21 empreses de serveis financers s'han compromès a traslladar operacions o plantilla a la capital irlandesa des del referèndum; Frankfurt, amb 15 entitats; Luxemburg, amb 14, i París, amb 10 empreses. Per la seva banda, l'informe afirma que Milà i Madrid "estan guanyant popularitat com a centres dels principals bancs d'inversió".

Així mateix, 20 de les majors entitats de serveis financers amb seu al Regne Unit han confirmat els seus plans de reubicar la seva 'front office', mentre que 15 entitats pretenen recol·locar o contractar treballadors a nivell local a Europa per a la 'middle office' o la ' back office '.

El responsable de serveis financers d’EY al Regne Unit, Omar Ali, ha afirmat que durant l'últim trimestre ha augmentat el nombre de companyies que fan referència directa a un Brexit "dur" o sense acord quan elaboren els seus plans. "Estem veient estratègies de reubicació i contractació a tot Europa i la indústria financera ha convertit el servei al client en la prioritat número u des del primer dia després del Brexit", ha assegurat.

En aquest sentit, ha explicat que algunes empreses s'enfronten a obstacles o retards en l'aprovació de llicències per part de les autoritats de la UE. "Tret que aquesta situació canviï ràpidament, hi ha el temor que les empreses i els consumidors corrin més riscos. El Brexit cada vegada és més a prop, i, per evitar una major inestabilitat financera, cal que les institucions de la UE aprovin urgentment els canvis reguladors", ha posat de manifest Ali.

MÉS DE 2.500 LLOCS DE TREBALL

D'altra banda, EY calcula que la indústria de serveis financers ha creat o està en procés de crear més de 2.500 nous llocs de treball a tot Europa des que es va celebrar el referèndum per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

En aquesta línia, la quantitat d'empleats de Regne Unit que podrien ser reubicats en altres països europeus a partir del primer dia en què es faci efectiu el Brexit ha augmentat lleugerament en comparació amb l'últim trimestre i ja frega les 10.500 persones.

Noticias relacionadas

contador