ep un usuario se conecta a la plataforma netflix a 14 de octubre de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

Wall Street cotitza amb més pujades aquest dimecres, cosa que permet marcar nousm àxims històrics, impulsat pel ral·li alcista de Netflix després de superar previsions amb els resultats. Per a aquesta jornada, els inversors esperen nous resultats empresarials i dades d'activitat econòmica als Estats Units.

  • 18.546,23
  • -0,06%

El principal protagonista de la sessió és Netflix, que es dispara un 13% després de superar ahir a la nit els pronòstics del consens amb les seves xifres de subscriptors. La plataforma de continguts en línia se suma així al festival alcista dels valors tecnològics.

Una altra empresa que puja amb força després de publicar les seves xifres és Intuitive Surgical, encara que Texas Instruments cau en no convèncer amb els números.

Abans de l'obertura, presentaran els comptes altres empreses destacades com AT&T o Kimberly-Clark. I després del tancament de la sessió, serà el torn de Tesla i IBM.

A més, Visa, Intel, Comcast i American Airlines els publicaran dijous, i American Express i Colgate-Palmolive ho faran divendres.

REFERÈNCIES ECONÒMIQUES

La consultora S&P Global ha publicat el seu PMI per al primer mes de l'any, en què les empreses del sector privat nord-americà han registrat un "repunt" de la seva activitat, com mostra l'ascens d'aquest indicador fins a 52,3 punts, des de les 50,9 unitats registrades al desembre. L'expansió va estar liderada una vegada més pel sector serveis.

A més, dijous es publicarà la primera estimació del PIB del quart trimestre. Es preveu una desacceleració del creixement econòmic fins al 2% des del 4,9% registrat al tercer trimestre.

Finalment, divendres se sabrà l'índex de preus del consum personal, el PCE, que és la variable de preus més seguida per la Reserva Federal (Fed).

Aquestes dades seran crucials perquè el consens ajusti encara més la seva expectativa sobre la política monetària de la Reserva Federal, que decidirà sobre els interessos el proper 31 de gener. Els inversors són menys agressius sobre una possible retallada de tipus al març, i ara estan anticipant que la primera rebaixa dels interessos pot ser al maig o al juny.

TRUMP GUANYA A NEW HAMPSHIRE

A l'escena política, Donald Trump ha guanyat les primàries republicanes de New Hampshire, enfront de l'exgovernadora de Carolina del Sud, Nikki Haley.

"Si bé la bretxa guanyadora de Trump és una mica més estreta del que havien suggerit les enquestes, el resultat el col·loca en una posició històricament forta per guanyar la nominació republicana", assenyalen els experts de Deutsche Bank.

EL BANC DE CANADÀ TORNA A MANTENIR TIPUS

Mentre la narrativa passa per la reducció de tipus a la majoria de bancs centrals, el Banc del Canadà ha decidit aquest dimecres tornar a mantenir els tipus d'interès al 5%. L'organisme també ha destacat que manté "la política d'ajust quantitatiu".

A més, ha assegurat que "segueix preocupat pels riscos per a les perspectives d´inflació, en particular per la persistència de la inflació subjacent".

"El Govern vol veure una reducció més gran i sostinguda de la inflació subjacent i continua centrant-se en l'equilibri entre l'oferta i la demanda a l'economia, les expectatives d'inflació, el creixement dels salaris i el comportament dels preus de les empreses", assenyala.

ANÀLISI TÈCNICA

"Després de més d'un mes consolidant nivells, podem veure que l'S&P 500 aconsegueix posar-se en pujada lliure. Per a les properes setmanes el seu aspecte tècnic és impecable, i és que es mou en pujada lliure sense cap resistència al seu camí. L'objectiu de pujada el podríem situar als 5.000 punts, preus que podria assolir durant les properes setmanes.

El primer nivell de suport és als 4.682 punts. No apreciarem no la més mínima complicació tècnica mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,5% (74,80 dòlars) i el Brent rebota un 0,4% (79,91 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,4% (1,0895 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,3% (2.033 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,11% i el bitcoin puja un 2,2% (40.100 dòlars).

Noticias relacionadas

contador