invertir-en-oro

L'or lidera les fortes caigudes de les matèries primeres aquest dijous, que retallen mesos de guanys, després del gir en la política monetària de la Reserva Federal (Fed) de dimecres, quan va anunciar que avançarà les pujades de tipus al 2023. El metall groc es va deixar un 5% dijous, la caiguda més gran de l'any, i va tocar mínims de set setmanes per sota dels 1.800 dòlars l'unça. Divendres, durant la sessió asiàtica, ha retallat el declivi un 0,6% fins als 1,785 dòlars l'unça.

  • 2.382,70$
  • -0,32%

El descens ha estat generalitzat, ja que els preus dels futurs del pal·ladi i el platí s'han desplomat més d'un 11% i un 7%, respectivament, juntament amb descensos de més del 5% en els futurs de blat de moro i del 4% en els contractes vinculats al coure. Els preus del petrolitambé van baixar més d'un 2% dijous, mentre divendres han seguit estirant el declivi: els futurs del cru Brent, de referència internacional, han cedit un 0,79%, fins als 72,50 dòlars per barril. Els futurs del cru nord-americà West Texas han perdut un 0,73%, fins als 70,52 dòlars per barril.

El moviment de dijous ha ampliat una caiguda que va començar a principis de la setmana, gràcies en part a les accions dels reguladors xinesos per refredar la pujada dels preus. Així mateix, també és a causa d'un enfortiment del dòlar nord-americà a màxims de dos mesos.

Una agència governamental xinesa va anunciar dimecres un pla per alliberar reserves de metalls clau, com el coure i l'alumini, segons Reuters. Els funcionaris del país també han advertit sobre l'especulació als mercats financers durant les últimes setmanes.

Pel que fa a l'impacte de les accions de la Fed, els experts creuen que s'esgotarà a curt termini, almenys en el preu de l'or.

Noticias relacionadas

contador