ep archivo   el presidente de la reserva federal fed de estados unidos jerome powell ha asegurado
FED - Archivo

Wall Street cotitza aquest dimecres amb lleugers guanys en espera de la decisió sobre tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed), les projeccions econòmiques i sobre els interessos del banc central i la roda de premsa del president de l'organisme, Jerome Powell.

  • 39.908,00
  • -

La reunió del desembre està marcada al calendari de molts inversors amb l'esperança que finalment es produeixi una relaxació a la pujada de tipus d'interès. Powell ja va alimentar a principis de mes la possibilitat d'una pujada de 50 punts bàsics, posant fi a quatre alces consecutives de 75 punts bàsics, i els analistes ja ho donen per fet, especialment després d'un descens de la inflació que ha superat qualsevol expectativa.

Des d'Oxford Economics, assenyalen que "les dades de l'IPC del novembre segurament seran ben rebudes" per la Fed, encara que "no evitaran que probablement continuï brindant una orientació a futur força agressiva". També destaquen que l'organisme "està més preocupat per la manca de progrés en la reducció de la inflació dels serveis a causa dels costos salarials més alts, que es captura més a l'indicador d'inflació preferit de la Fed, l'índex de preus PCE subjacent".

Danni Hewson, analista financer d'AJ Bell, considera "probable que la Fed moderi la mida del seu augment de taxes, però no s'espera que Powell soni moderat", i afegeix que "és probable que reiteri que les taxes hauran de ser restrictives per més temps".

Paolo Zanghieri, economista sènior de Generali Investments, assegura que "l'atenció se centrarà sobretot en el grau d'ajust de la Fed i en el temps que preveu mantenir els tipus al nivell actual, molt restrictiu". El seu pronòstic és una alça de 50 punts bàsics en aquesta reunió, seguida de "dues pujades més de 25 punts bàsics per al 2023, cosa que situarà el tipus d'interès oficial entre el 4,75% i el 5%".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"La millora del Dow Jones en els darrers dos mesos i mig ha estat notable. L'índex ha aconseguit pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions i, després de perforar la resistència dels 34.281 punts, estem veient una consolidació de nivells. A curt termini tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió de les pujades", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Un tancament per sobre dels 34.589 punts seria el que ens faria pensar en un bon final d'any. Si confirmés aquest trencament, podríem veure un canvi de tendència i un atac imminent als 35.800 punts. Compte, que es manté sense cobrir el buit alcista que va deixar als 32.513 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions. El més normal és que, abans o després, acabi cobrint-lo", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1% (75,37 dólars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,1% (80,57 dólars). A més, l'euro s'aprecia un 0,23% (1,0661 dólars) i l'or cau un 0,3% (1.820 dólars). Per la seva banda, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,49% i el bitcoin suma un 0,2% (17.791 dólars).

Noticias relacionadas

contador