ep economiabolsa- ibex 35 cierrauna subida054 yconsolidaencimalos 9100 puntos
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
11.404,90
  • -39,10
  • -0,34%

L'IBEX ha retrocedit posicions lleument aquest dimarts (0,05%, 9.324 punts) després d'avançar amb ganes durant la passada sessió. La guerra comercial entre els EUA i la Xina sembla que cada vegada és 'menys guerra i més acord'. Es parla que les dues potències han arribat a un consens sobre els problemes centrals del pacte comercial i això va portar aquest dilluns que Europa pugés amb força i al fet que Wall Street marqués nous màxims.

Els experts parlen d'un sentiment de mercat que s'està tornant positiu, ajudat per la Xina i els EUA, però també per la previsió de millora en les dades macro (ahir el IFO va ser encoratjador) i pels moviments corporatius que estan animant el mercat. De moment, aquest dimarts al tancament del mercat europeu els índexs continuen tranquils, amb descensos molt moderats.

"A poc a poc va augmentant l'optimisme sobre la possibilitat que la Xina i els EUA arriben a un acord abans del 15 de desembre, quan s'espera que els nous aranzels dels EUA entrin en vigor. No obstant això, sembla molt més probable que aquest sigui ajornat una vegada més, amb un acord que no ocorreria fins a algun moment durant l'any nou, si és que finalment s'aconsegueix", adverteix Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

SIEMENS GAMESA I MÉS...

Els inversors segueixen pendents aquest dimarts de Siemens Gamesa, després de disparar-se durant la passada sessió davant la possibilitat que Siemens es faci amb la participació del 8% d'Iberdrola a Siemens Gamesa, segons ha informat Bloomberg durant la passada jornada. Avui ha registrat una lleu pujada d'un 0,39%.

A més, han cridat l'atenció les alces en Cellnex (+4,3%) i les caigudes en Ence (-2,2%) i Endesa (1%) (Enel ha presentat el seu pla estratègic).

Fora de les nostres fronteres, Àsia també ho ha fet bé aquesta matinada. Allà el protagonista ha estat Alibaba, que s'ha estrenat a la Borsa de Hong Kong amb pujades del 7%.

En el calendari del dia, l'índex Gfk de clima de consum a Alemanya de desembre ha quedat en 9,7 enfront del 9,6 esperat i anterior.

ANÀLISI TÈCNICA

La caiguda d'aquest dimarts tampoc és un motiu d'alarma per tècnic. "La sessió d'aquest dimarts, com no pot ser d'altra manera, no té implicacions tècniques de cap tipus. Simplement hem emplenat una mica el buit alcista d'aquest dilluns, però res més", matisa José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"Tot està preparat per seguir escalant posicions a poc a poc, o almenys així ho indica l'oscil·lador de moment estocàstic, que està creuat a l'alça", explica. Per a l'expert l'únic 'però' és que "tenim el nostre selectiu a zona de ningú: a mig camí entre el suport dels 9.130 punts i les resistències dels 9.500 punts i els 9.588 (els màxims anuals)".

"Per sota tenim el suport dels 9.130 punts. Simplement i a manera de resum, que mentre es respecti el suport dels 9.130 punts, el normal, l'escenari més probable, és el de donar continuïtat a les pujades", conclou.

Noticias relacionadas

contador