bolsamadrid valores ibex portada
11.080,90
  • 163,40
  • 1,50%

Els índexs europeus s'han mantingut plans aquest divendres, a excepció de la borsa de Londres que s'ha deixat un 0,8% i Lisboa (-0,4%). L'IBEX (-0,07%) que ha arribat a superar els 9.400 punts, però no ha sabut mantenir-los tot i les pujades de MásMovil (4,12%) i Telefónica (1,4%) i ha tancat als 9.352 punts. Tot i que les pujades han estat les grans protagonistes de la setmana, l'índex espanyol s'ha revalorat mica més d'un 1% aquesta setmana.

A l'igual que va passar durant la jornada anterior, les telecos han tornat a ser una jornada més el major suport encara que també han tancat en verd les energètiques (Naturgy, +0,43%) i altres títols com Merlín (+1,17%) o Siemens Gamesa (+1,08%).

També crida l'atenció el comportament de valors de Mercat Continu, com DIA (+0,69%), que després de pujar un 80% en tres sessions ha caigut un altre 80% durant tres jornades i ha marcat nous mínims històrics.

La tranquil·litat s'imposa a les places europees després del festiu de la passada sessió a Wall Street. Avui les borses només obren allà mitja sessió, cosa que contribueix a fomentar aquesta calma.

A l'altre costat de l'Atlàntic, Wall Street està registrant suaus caigudes després dels nous màxims històrics de dimecres passat.

A altres mercats, el barril de Brent ha caigut un 3,6%, fins als 61,03 dòlars, a més, l'euro es paga als 1,1020 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys ha pujat fins a l'1,78% i la del bo a 2 anys ha caigut fins a l'1,62%.

Japó ha informat aquest divendres que la seva producció industrial va baixar un 4,2% a l'octubre, molt pitjor del que es preveia i la retallada més intermensual des de gener de 2018. La caiguda podria significar que la producció industrial disminuirà un 4% durant el trimestre octubre-desembre a comparació amb el trimestre anterior, assenyalen des de Capital Economics.

De tornada a les dades macro, l'IPC de novembre de la Zona Euro puja fins a l'1% interanual enfront de l'estimació del 0,9%. L'IPC subjacent puja a l'1,3% davant la previsió de l'1,2%. Pel que fa a la taxa d'atur de la zona euro, baixa fins al 7,5% a l'octubre des del 7,6% anterior. Cal recordar que durant el cap de setmana tindrem els PMI xinesos de novembre. "Esperem una gran caiguda en el PMI Caixin manufacturer, ja que ha saltat fins a nivells molt alts. D'altra banda, esperem que el PMI NBS repunti, ja que va caure a un nivell molt baix el mes passat. Per tant, els dos PMI apunten a direccions oposades i creiem que la veritat està en el punt intermedi, com assenyalen altres indicadors", expliquen els experts de Danske Bank.

ANÀLISI TÈCNICA

"Ha estat tocar els 9.400 punts i girar-nos a la baixa. Com es pot observar en el gràfic diari són nombroses les resistències que comencen a confluir per dalt", afirma José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"Els aprox. 9.460 punts per on passa la recta resistència que uneix els màxims decreixents des de mitjans d'octubre, els 9.500 per tractar-se dels màxims del 'reversal' de la sessió del 17 d'octubre i els màxims anuals als 9.588 punts. En resum, entre els 9.400 i els 9.600 punts tenim moltes resistències. i el nostre mercat està cansat", assegura.

"És el que tenen els moviments laterals, que quan estàs dins d'ells desesperen a qualsevol. Una altra cosa és la resta d'índexs europeus i de Wall Street, que tenen un gràfic més clar, més senzill i molt més alcista. Però molt em temo que si no superem amb força els 9.600 punts com a xifra rodona podem romandre dins d'aquest avorrit i erràtic lateral molt temps", afirma.

Noticias relacionadas

contador