ep libex 35 puja02 en lobertura i conquista els 9200 punts amb atencio amb
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
11.100,80
  • -53,80
  • -0,48%

L'IBEX ha pujat un 0,24%, fins als 9.468 punts, gràcies al sector financer. Els bancs han estat els valors més alcistes de la sessió, amb permís d'ArcelorMittal (+2,31%), que ha estat el quart amb majors pujades. Amb els guanys de les dues últimes sessions, el selectiu ha aconseguit pal·liar la pèrdua setmanal, que finalment ha estat del 0,43%, i s'ha allunyat així del buit alcista dels 9.360 punts.

El valor més alcista ha estat BBVA (+2,64%), seguit Sabadell (+2,57%) i Bankinter (+2,43%). Dins del sector bancari, Caixabank (+1,8%) ha estat el que ha registrat les menors pujades, mentre que Bankia ha repuntat un 2,28%.

Per la seva banda, Santander ha anunciat que vol llançar aquest any una oferta pública d'adquisició sobre el 25% que no controla de la seva filial mexicana. L'entitat ofereix als accionistes del banc a Mèxic 0,337 accions noves de Santander per cadascuna antiga de la filial asteca. Davant aquesta notícia, les accions de l'entitat presidida per Ana Patricia Botín han pujat un 1,83%.

Especial atenció també a OHL, que s'ha desplomat un 10,29% després que Qatar li reclami 1.134 milions d'euros per la fundació de l'Hospital de Sidra.

LES BORSES EUROPEES DIGEREIXEN LA PRÒRROGA DEL BREXIT

A la resta del continent, les borses cotitzen pràcticament planes mentre acaben de digerir els esdeveniments dels últims dies, especialment la pròrroga del Brexit fins al 31 d'octubre. La primera ministra britànica, Theresa May, ha criticat la passada nit les condicions de l'extensió acordada amb la Unió Europea (UE) i ha demanat al Parlament aprovar el seu acord al més aviat possible.

No obstant això, els experts avisen que el divorci entre Londres i Brussel·les passarà a segon pla, mentre els inversors deixaran que l'avanç de les converses comercials entre la Xina i els EUA i la temporada de resultats marquin la tendència a curt termini.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'IBEX tanca lluny dels màxims de la sessió (9.509), però l'important és que aconsegueix reaccionar després d'emplenar aquest dijous (que no tancar) el buit alcista dels 9.360 punts. S'han respectat els suports i el selectiu està tractant de reestructurar-se a l'alça", segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però no ens enganyem, mentre no salti per sobre dels 9.550 punts (els màxims anuals) no tindrem la confirmació de l'inici d'un altre nou tram alcista. Igual que mentre no perforem els 9.360 punts, en tancaments, tampoc tindrem el més mínim senyal de debilitat. O dit amb altres paraules, tot el que succeeixi dins del rang de preus entre els 9.360 i els 9.550 punts no tindrà implicacions de cap tipus", afegeix.

"La fortalesa aquest divendres ha estat liderada pels bancs, i dins d'aquests els que han aconseguit superar resistències han estat BBVA, Santander i Bankinter. Sent-ne els dos primers els que han trencat a l'alça amb claredat, emportant-se per davant les resistències (ara suports) dels 5,40 i els 4,50 euros respectivament", apunta Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador