• La setmana ve marcada per la presentació de resultats de Telefónica, Repsol, Iberdrola...
  • A Europa, la tendència també la marcaran les cites empresarials
ep bolsamadrid ibex 35 parque
EUROPA PRESS

L'Ibex 35 obre la sessió d'aquest dilluns amb pujades properes al 0,8% i torna a la caça dels 9.600 punts després de tancar, la setmana passada, amb un avanç de l'1,3% malgrat els números vermells de les dues últimes sessions. La setmana és clau pels resultats que publicaran 'blue xips' de l'índex espanyol com Telefónica, Repsol o Iberdrola, tot i que qui lidera els guanys és Banco Popular, que avui nomena nou president. A Europa, el to també el marcaran els resultats empresarials.

  • 11.154,60
  • 1,56%
  • 4,22€
  • 1,73%

El selectiu de la Borsa de Madrid té com a objectiu els màxims marcats a finals del 2015 als 9.623 punts, que ara són, a més, una resistència. La setmana passada va arribar a sobrepassar els 9.600 punts i acostar-s'hi però va donar la volta i va arribar a marcar un mínim, durant el mateix dia hàbil de la sessió del divendres, als 9.438 punts, per recuperar-se després i acabar la jornada al suport dels 9.500 punts.

Aquest dilluns el gran protagonista de la jornada és (una vegada més) el Banco Popular, que celebra la junta d'accionistes on s'escollirà president Emilio Saracho en substitució d'Ángel Ron. Malgrat això, l'entitat, que va registrar unes pèrdues de 3.455 milions d'euros en un 2016 que va realitzar una segona ampliació de 2.500 milions, es deixa un 5% el 2017.

El banc lidera els guanys de l'Ibex en disparar-se un 3%, en un dia de pujades generalitzades per al sector financer. També hi destaquen les alces del 2% d'ArcelorMittal i de més del punt percentual per a Amadeus i el BBVA. Precisament, l'entitat presidida per Francisco González és un dels valors que l'Ibex necessita per superar la resistència dels 9.623 punts i atacar la següent, que és pels voltants dels 10.000 punts, explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. “Necessita més combustible i aquest només pot arribar amb Telefónica saltant amb força per sobre dels 9,4 euros i amb BBVA per sobre dels 6,5 euros (ara cotitza als 6,3 euros)”, agrega l'expert.

La 'teleco' es revaloritza un 0,8%, fins als 9,41 euros. La companyia és protagonista, aquesta setmana, degut a la publicació dels seus resultats del 2016 el dijous 23 de febrer. Serà, a més, la primera presentació de xifres anuals per part del seu president, José María Álvarez-Pallete.

Per somiar amb els 10.000 necessitem més combustible, i aquest només pot arribar amb Telefónica als 9,4 euros i amb BBVA per sobre dels 6,5 euros

En aquest sentit, el consens d'analistes que recull FactSet espera un benefici de 3.174 milions d'euros, fet que suposaria un repunt del 16% respecte el 2015. Però també anticipa un lleu increment del deute fins als 50.021 milions, des dels 49.984 milions que va marcar al setembre. Aquesta és una variable clau. “Telefónica té un problema de deute. Tot i que té moltes opcions per reduir-les, amb actius per vendre”, opina Carlos Gutiérrez, director de renda variable d'Aviva Gestión, una de les gestores espanyoles que ha sobreponderat l'operadora els últims temps.

A més de Telefónica, pel mateix motiu, aquesta setmana també destaquen els noms propis d'Iberdrola i Aena, que dimecres 'es confessaran' davant del mercat; DIA, Repsol, Endesa, Mediaset, Indra i Red Eléctrica ho faran dijous; i l'últim dia de la setmana serà el torn d'IAG i Amadeus.

A Europa, la tendència també la marcaran els resultats anuals. Aquest dimarts destaca HSBC, mentre que la resta de la setmana sonaran amb força companyies com Bayer, Barclays, Vivendi o Peugeot.

Des del punt de vista macro, les referències més importants d'aquest dilluns seran la balança comercial a Espanya i la confiança del consumidor a l'Eurozona. Durant la resta de setmana hi haurà dades de PMI, IFO, el PIB d'Alemanya i l'IPC subjacent de la Zona Euro, que és clau per confirmar, tal i com estima el Banc Central Europeu (BCE), que el repunt de la inflació ha estat conjuntural per l'encariment del petroli.

Fora del Vell Continent, les borses asiàtiques principals han tancat aquest dilluns amb avanços que van des del 0,1% del Nikkei fins al 0,9% del Xangai Composite de la Xina. Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb pujades properes al 0,3%, amb el Brent als 56 dòlars. Mentre que l'euro es mou sense canvis amb el dòlar a l'encreuament d'1,061.

Noticias relacionadas

contador