• Iberia ha anunciat també una comanda de 20 avions valorat en 1.616 milions
ep luis gallego presidenteiberia
El president executiu d'IBERIA, Luis GallegoIBERIA

Iberia rellançarà el proper 19 de juliol el pont aeri que uneix Madrid i Barcelona, ​​gràcies a un acord amb Vueling, per oferir fins a 26 freqüències diàries per sentit (les 16 d'Iberia i les 10 de Vueling actuals), segons ha avançat avui el president executiu de la companyia aèria, Luis Gallego.

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%

Gallego, que va participar en el setè de les Trobades Empresarials CEOE-Cepime, just el dia que Iberia celebra els seus 90 anys, va explicar que el nou pont aeri manté els seus avantatges de connexió però millora amb "més i millor servei", amb vols cada 15 minuts en hores punta, informa Europa Press.

L'acord entre les dues companyies suposa passar d'un avió cada 30 minuts amb el sistema actual a una oferta d'un avió cada 15 o 30 minuts en hores puntes i cada hora la resta del dia (des de les 6.30 hores fins a les 21:45 hores) podent facturar fins a 15 minuts abans de la sortida. Al mes d'agost, les freqüències baixaran en reduir la demanda de viatgers corporatius.

Com a principal novetat permetrà realitzar reserves per Internet i també viatjar amb un bitllet obert i pot volar amb el primer avió disponible. "Ara serà molt més atractiu per barallar amb competidors com l'AVE", ha afegit, com a solució a la seva ruta menys rendible en el curt i mig radi.

El president d'Iberia va recordar que el pont aeri forma part de la història de l'aerolínia i de l'aviació a Espanya, ja que va marcar una fita en les comunicacions aèries quan va néixer el 1974.

20 AVIONS MÉS

Gallego ha informat també que Iberia ha realitzat una comanda 20 avions de la família A320neo (17 del model A320neo i tres del A321neo) per a la seva flota de curt i mig radi, valorat en 1.840 milions de dòlars (1.616 milions d'euros) a preu del catàleg del fabricant, aprofitant les moltes opcions que compta el grup IAG.

Gallego ha detallat que els primers lliuraments d'aquests nous avions, "especialment eficients en consum de combustible i amb les més avançades tecnologies", es rebran a partir del primer semestre de l'any i fins a 2021.

El preu d'aquesta comanda ha estat inferior al del catàleg en negociar amb Airbus sobre la base de les opcions que comptava IAG, amb el qual el grup ha negociat una "reducció significativa".

Gallego ha destacat que l'arribada d'aquests avions serà "clau per lluitar en un mercat amb una molt dura competència" i en què "no hi ha concessions".

Qüestionat per si l'aliança entre Ryanair i Air Europa posa en risc la posició dominant d'Iberia a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Gallego ha assegurat que Iberia té "una xarxa prou estructurada" i la "sort de comptar" amb Vueling i Iberia Express per no haver de necessitar la irlandesa per alimentar els seus vols. També va posar en valor el llançament de LEVEL, la nova marca 'low cost' d'IAG per a vols de llarga distància.

"En un món extremadament competitiu està bé que Air Europa tingui els seus objectius i que cadascú ha de buscar els seus partners, però nosaltres no els necessitem", ha afirmat en al·lusió a Ryanair.

Sobre la situació d'Alitalia, Gallego ha assenyalat que sense una transformació com la duta a terme en Iberia el 2012 la companyia espanyola estaria avui en una situació similar a la de l'aerolínia italiana i, davant l'interès mostrat per Ryanair, ha opinat que condicionar la compra a una reestructuració prèvia ho fa difícil.

Noticias relacionadas

contador