• Aquest divendres publiquen resultats l'espanyola Viscofan i les nord-americanes General Electric i American Airlines
fmi sede imf

Aquest divendres l'atenció dels inversors es dirigeix a Washington, EUA, on se celebra la reunió de primavera del Fons Monetari Internacional (FMI) i del Banc Mundial, que reuneix dirigents de tot arreu del món i durant les quals es tractaran els reptes econòmics més importants de cara als propers mesos. Entre ells, les mesures proteccionistes que pretén implantar el president nord-americà, Donald Trump i també els efectes de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), anomenat 'Brexit'. El rescat financer a Grècia i la conversió de l'economia xinesa cap a un model més centrat en el consum també seran focus de debat.

  • 160,38$
  • 6,78%
  • 61,40€
  • 2,68%

Però fins que comencin aquestes reunions, l'atenció s’anirà a dirigir a la bateria de PMI manufacturer, compost i serveis que publica la consultora Markit sobre França, Alemanya, la Zona Euro i EUA, corresponent al mes d'abril. A més, a la regió de l'euro també es publica la balança per compte corrent de febrer i al Regne Unit les dades de vendes minoristes de març. A l'altre costat de l'Atlàntic, a més, surt a la llum la venda d'habitatges de segona mà de març.

Quant a l'empresarial, aquest divendres presenten resultats l'espanyola Viscofan i les nord-americanes General Electric i American Airlines, entre unes altres.

ECONOMIA

Japó: PMI manufacturer abril (3:30h).

França: PMI manufacturer, compost i serveis Markit abril preliminar (9:00h).

Alemanya: PMI manufacturer, compost i serveis Markit abril preliminar (9:30h).

Itàlia: Comandes industrials febrer (10:00h).

Europa: Balança per compte corrent febrer (10:00h); PMI manufacturer, compost i serveis Markit abril preliminar (10:00h).

Regne Unit: Vendes minoristes març (10:30h).

EUA: PMI manufacturer, compost i serveis Markit abril preliminar (15:45h); Venda d'habitatges existents març (16:00h).

EMPRESES

Europa: Viscofan presenta resultats.

EUA: General Electric i American Airlines, entre uns altres, presenten resultats.

contador