• Wall Street va acabar divendres passat amb importants pujades de l'1,7% de mitjana
  • A Àsia també s'han registrat revaloracions superiors a l'1% aquesta matinada
broker637

L'IBEX 35 acaba la sessió d'aquest dilluns amb una pujada del 0,43%, fins als 9.727 punts. Els guanys al sector energètic i les d'Inditex (+1%) han animat l'índex, que segueix caminant cap a la resistència dels 9.900 punts.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Técnicas Reunidas ha estat el valor més alcista de la sessió després de pujar un 2,8%. L'ha seguit ACS (+2,12%), animat després que la CNMV hagi donat llum verda a l'OPA d'Hochtief, la seva filial alemanya, per Abertis. El tercer valor més alcista ha estat Mapfre, que ha pujat un 1,87%.

En verd també ha destacat Gas Natural (+1,55%), impulsat, com la majoria del sector energètic, per la 'megaoperació' de les alemanyes RWE i E-on, que han acordat un intercanvi d'activitats i de capital per valor de més de 20.000 milions d'euros. Altres energètiques espanyoles s'han contagiat de la notícia i han tancat en verd: Endesa (+0,43%), Iberdrola (+0,1%).

També en verd ha tancat Inditex, que ha pujat un 1%, amb el mercat pendent dels seus comptes de 2017, que es publicaran aquest dimecres, 14 de març. La banca ha estat un altre dels grans impulsos de l'índex, amb tots els seus títols en verd, especialment Santander (+0,44%) i BBVA (+0,42%).

En vermell, Acciona s'ha deixat un 0,89%, seguit d'ArcelorMittal (-0,66%) i DIA (-0,31%). També amb pèrdues ha tancat Aena (-0,06%), després que els analistes de Sabadell hagin aconsellat vendre els seus títols.

EUROPA I WALL STREET

A Europa, signe mixt entre els grans índexs, amb pèrdues per l'FTSE 100 de Londres després que Wall Street acabés passat divendres amb nous màxims històrics al Nasdaq, que s'han superat durant la sessió d'aquest dilluns.

"Una de les principals raons de la reacció del mercat de divendres va ser un informe d'ocupació (als EUA) que no va semblar recolzar els signes de rigidesa que estan mostrant els últims informes sobre el mercat laboral nord-americà. (...) Això sembla recolzat pel fet que el creixement dels salaris es va desaccelerar del 2,9% de gener al 2,6% i enfront de l'expectativa d'un augment del 2,8%", assenyala Michael Hewson, cap d'anàlisi de CMC Markets al Regne Unit.

L'IBEX va pujar durant la setmana passada un 1,6%, però continua feble, segons precisen els analistes tècnics de 'Bolsamanía'. "Poc es pot dir d'un índex que segueix immers en una clara fase correctiva i que es troba relativament lluny de la primera de les resistències de veritat, els 9.940 punts", assenyalen aquests experts.

AGENDA SETMANAL

Amb tot, arrenca una setmana que està carregada de referències d'interès. En primer lloc, des del punt de vista empresarial, Inditex n’és protagonista absolut. La companyia tèxtil publica els seus comptes aquest dimecres i el mercat estarà molt pendent (especialment després de la caiguda del 7% que va patir el passat 23 de febrer, quan va anticipar als analistes que aquestes xifres no estarien a l'altura del que s'havia previst).

A més, aquesta setmana hi ha 'quàdruple hora bruixa', és a dir, venciment d'opcions i futurs a banda i banda de l'Atlàntic, cosa que tindrà lloc aquest divendres. Aquest esdeveniment sol produir més moviment i volatilitat a les borses, així que caldrà comprovar el seu efecte.

Així mateix, i per tancar la setmana, a Rússia se celebren eleccions presidencials, unes eleccions que, amb tota seguretat, tornarà a guanya l'actual president, Vladímir Putin.

Pel que fa a la jornada d'aquest dilluns, es parla de les conclusions de la XIII Assemblea Popular Nacional de la Xina, durant la qual s'ha aprovat que el president Xi Jinping pugui governar de per vida. A més, en altres esdeveniments de l'agenda, aquest dilluns els ministres d'Economia de l'Eurogrup es reuneixen a Brussel·les cosa que suposa l'estrena de Román Escolano, el nou ministre d'Economia d'Espanya.

Pel que fa a la resta, se seguirà parlant de la possibilitat d'una guerra comercial després de l'aprovació dels aranzels a l'acer i l'alumini per part de Donald Trump.

Noticias relacionadas

contador