• La Fed ha pujat els tipus per primera vegada en la 'era Trump'
  • L'Ibex salva dues importants traves i manté el suport dels grans blue xips, que mostren bon aspecte
eurodolarparidad

Fortes pujades en totes les borses europees que s'acosten al 2% en el cas de l'Ibex (10.143 punts. +1,61%). Tots els bancs estan tirant amb força del selectiu després de la decisió de la Reserva Federal (Fed) de pujar els tipus d'interès. A més, la victòria de l'actual primer ministre, Mark Rutte, a Holanda, allunya el temor als populismes a Europa i alimenta aquesta brou de cultiu positiu. La resta d'índexs del Vell Continent pugen al voltant d'un 1%.

  • 10.854,40
  • -2,22%
El fracàs de Wilders alleuja la tensió de cara a les eleccions franceses i al temor que guanyi el Front Nacional de Marine Le Pen

Borja Gómez, director d'anàlisi de Inverseguros-Dunes Cabdal, assenyalava a Bolsamanía a principis d'aquesta setmana que aquest resultat era la seva aposta principal i que seria "el millor escenari possible". A més, el fracàs de Wilders alleuja la tensió de cara a les eleccions franceses i al temor que guanyi el Front Nacional de Marine Le Pen.

La Reserva Federal (Fed) nord-americana ha pujat els tipus d'interès per primera vegada en l''era Trump'. L'increment ha estat de 25 punts bàsics, tal com s'esperava, fins al rang del 0,75%-1%. A més, Janet Yellen va anticipar dos increments més de tipus en 2017, confirmant l'escenari monetari plantejat al desembre. Wall Street va tancar ahir amb alces d'entorn del 0,8% després de conèixer la decisió de la Fed i assimilar les paraules de Yellen.

"La possibilitat que els membres del FOMC canviessin el seu pronòstic d'increment de tipus, elevant fins a quatre el nombre d'intervencions aquest exercici, era contemplada per analistes i inversors, per la qual cosa ahir molts d'ells es van sentir alleujats, apostant novament tant per la renda variable com pels bons", assenyalen els experts de Link Securities en el seu informe diari.

I, en una setmana en la qual el Brexit ha estat protagonista (s'esperava l'activació de l'article 50 del Tractat de Lisboa per a la seva engegada aquest mateix dimarts), avui Regne Unit torna a primera línia de l'actualitat econòmica amb la decisió en matèria de tipus d'interès del Banc d'Anglaterra. En principi, no s'esperen canvis ni en el preu dels diners ni al seu programa de compra d'actius, però hi haurà què veure en quina direcció es mou el banc central anglès després de les decisions del Banc Central Europeu (BCE), la setmana passada, i de la Fed d'ahir.

Amb tot, sembla que l'Ibex ha superat dos grans obstacles que tenia en el seu camí cap als 11.500 punts, que és la projecció mínima teòrica de la figura que va fer la passada setmana, després de les paraules de Mario Draghi. L'índex ha superat avui la resistència dels 10.090 punts i, per damunt, té la següent en els 10.450 punts. La bona notícia és que tots els principals valoris directors de l'índex segueixen mostrant una "impecable tendència alcista sense senyals d'esgotament", segons els experts de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador