• L'agregat de posiciones curtes s'havia anat reduint gradualment fins ara
  • Els baixistes controlen cerca del 3,5% del capital del grup constructor que presideix Manuel Manrique
0cb796

Els baixistes han posat fi a l'alleujament de la pressió sobre Sacyr, un dels valors més aguaitats de la borsa espanyola fa poc més d'un any, però la recuperació del qual en el parquet havia obligat als 'curts' a replegar-se. BlackRock i Marshall Wace han trencat aquesta tendència en augmentar les seves posicions curtes aquesta setmana
.

  • 3,27€
  • -2,27%

L'agregat de posicions curtes va superar el 7% a principis del 2016, moment en el qual la constructora va sofrir en borsa fins a tal punt que a meitat del passat any el Comitè Tècnic de l'Ibex 35 va decidir expulsar-la del selectiu. Però molt han canviat les coses des de llavors, ja que la signatura presidida per Manuel Manrique es revalora un 55% des que va abandonar l'índex durant el passat mes de juny.

En l'acumulat del 2017, a més, puja un 9%, mentre que aquest dijous s'anota més d'un 2%. En l'últim mes, a més, els inversors han mogut el 2% del capital en borsa. El comportament positiu en el parquet en els últims mesos havia fet replegar-se als baixistes. En l'última actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) -corresponent al 3 de març- l'agregat de posicions curtes va caure al 3,47% del capital -uns 47 milions d'euros-, la meitat que 15 mesos abans.

La tendència a reduir la pressió i plegar vés-les per part dels 'curts' ha estat generalitzada fins ara. Dos dels baixistes més agressius al capital de Sacyr han elevat la pressió aquesta setmana. El gegant nord-americà de la gestió d'actius BlackRock ho ha fet des del 0,52% fins al 0,61% del capital. Per la seva banda, el 'hedge fund' britànic Marshall Wace ha incrementat l'aposta des del 0,78% fins al 0,8%. Els altres tres baixistes amb més d'un 0,5% del capital són Systematica Investments Limited (0,58%), Oxford Asset Management (0,69%) i AHL Partners (0,51%).

En contra d'aquests moviments, el consens d'analistes recollits per FactSet té una visió favorable sobre el valor, al que atorga un preu objectiu en mitjana de 2,52 euros, la qual cosa suposa un potencial de pujades del 5% respecte als 2,41 euros actuals. El 50% d'aquests experts recomana 'comprar'. Entre ells Sabadell, que aquest mes ha millorat el seu consell, GVC Gaesco Beka, AlphaValue i Estalvi. Per la seva banda, el 40% aconsella 'mantenir' i només el 10% 'vendre'.

Noticias relacionadas

contador