• El selectiu espanyol segueix intenta allunyar-se del suport clau dels 9.900 punts
  • L'Informe d'Ocupació de desembre a Estats Units i l'IPC de la Zona Euro que es coneixeran aquest divendres seran dos de les dades més rellevants d'aquesta setmana
broker709340

Augmenten les pujades en l'Ibex i en la resta de borses del Vell Continent. El selectiu espanyol ja sumeixi gairebé mig punt percentual a dalt i aconsegueix superar el nivell dels 10.100 punts (+0,48%. 10.127 punts) . En la resta d'Europa, alces moderades (Cac: +0,3%; Dax: +0,25%; Ftse100: +0,07%).

  • 11.074,60
  • -0,33%

Wall Street va finalitzar aquest dimarts amb pujades que van ser de l'1,5% en el Nasdaq i el 0,8% en el S&P. El Dow Jones va registrar alces del 0,4%. Els índexs han arrencat l'any a l'altre costat de l'Atlàntic amb nous màxims mentre els inversors anticipen un sòlid creixement als Estats Units durant el proper exercici. Això sí, també les prediccions econòmiques són bones per a Europa per aquest 2018. En general, els experts esperen que, davant aquestes bones perspectives macro, continuïn les alces en la renda variable a banda i banda de l'Atlàntic (encara que no es descarta una correcció, especialment en Wall Street, després dels forts avanços). Cal destacar que a la fi d'aquesta setmana es coneixeran dues importants dades econòmiques, un sobre els Estats Units -l'informe d'ocupació de desembre- i un altre sobre la Zona Euro - l'IPC de novembre.

MiFID II és oficialment la nova regulació a Europa a partir d'aquest dimecres. "Això podria significar una menor liquiditat del mercat en els dies vinents", assenyala David Madden, analista de mercat de CMC Markets

Mentrestant, el petroli despunta com el gran tema d'aquesta arrencada d'any als mercats. El cru va registrar aquest dimarts el seu millor inici d'any (amb ambdues referències, Brent i West Texas, per sobre dels 60 dòlars) des de 2014. Diuen alguns experts que aquest any podria ser el del retorn de les matèries primeres al centre de l'escenari, amb el petroli arribant fins i tot als 80 dòlars per barril. Segons declaracions de Yoon Chou Chong, cap de mercats asiàtics de Natixis Asset Management, a CNBC, la producció restringida dels principals productors de petroli i el "major impuls" per mantenir l'estabilitat abans de la tan esperada OPV de Aramco recolzaran els preus aquest any. "El nivell de 80 dòlars (no) sona massa absurd", va afegir.

La fortalesa de l'euro és un altre dels assumptes d'aquest inici de 2018. L'euro/dòlar es manté a aquestes hores per sobre dels 1,20 (1,2016). "En la força mostrada per l'euro al començament d'exercici han tingut molt a veure les declaracions de diversos membres del Consell de Govern del BCE, en les quals aposten per acabar el programa de compra d'actius quan aquest finalitzi al setembre, sempre que l'economia de la Zona Euro mantingui la seva actual solidesa, i a pesar que la inflació no hagi aconseguit l'objectiu de situar-se prop del 2% en aquells dies", assenyalen els experts de Link Securities en el seu informe diari.

L'agenda del dia porta diverses referències d'interès. A Espanya, l'atur va baixar en 290.193 persones en 2017, el seu cinquè descens anual. La taxa d'atur a Alemanya, per la seva banda, cau fins al 5,5% enfront del 5,6% previst. A més, als Estats Units es coneixerà l'ISM manufacturer de desembre i les dades de despesa en construcció de novembre. Per descomptat, cal no oblidar les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), en la qual es van pujar els tipus en un 0,25%, que es donaran a conèixer amb les borses europees ja tancades. "Les actes de la reunió ens oferiran una idea del que pensen els membres del banc central però tenen menys pes atès que la composició de la Fed canvia en els mesos vinents", assenyala David Madden, analista de mercat de CMC Markets al Regne Unit.

Finalment, cal destacar que MiFID II és oficialment la nova regulació a Europa a partir d'aquest dimecres. "Això podria significar una menor liquiditat del mercat en els dies vinents a mesura que els operadors i els gestors d'actius s'adapten a les noves regulacions i regles en temps real", adverteix Madden.

Noticias relacionadas

contador