• La dominancia del bitcoin es manté prop del seu mínim històric
cbcriptodivisas

A mesura que els inversors obren posicions de cara a 2018, el mercat de les criptodivisas recupera la tendència pròspera que va dominar els últims mesos de l'exercici anterior. Si bé amb alguns canvis, la foto que presenta 'CoinMarketCap' del rànquing d'actius virtuals per capitalització de mercat es tenyeix d'un verd intens, amb pujades de dos dígits en la majoria dels tokens amb major volum.

Així, els més d'1.300 tokens que llista aquest comparador volen per sobre de la barrera dels 700.000 milions de dòlars, gràcies a l'ímpetu del bitcoin, que es recupera després de la brutal correcció soferta just abans del descans nadalenc. La reina dels criptoactius puja més d'un 15% per sobre dels 15.000 dòlars, però es manté prop dels seus mínims històrics en quota de mercat i amb prou feines supera el 37%. No obstant això, a mitja sessió, l'acumulat ha caigut cap als 685.000 milions amb caigudes en alguns dels actius principals.

En els últims mesos, tot el mercat de criptomonedas ha experimentat un canvi de tendència dràstic a mesura que les 'altcoins' han augmentat en valor. La dominancia del bitcoin ha tocat el seu nivell més baix prop del 35%, la qual cosa indica que la criptomoneda número u ara representa una mica més d'un terç de la capitalització de mercat de tot el sector de les monedes digitals.

El transvasament de fons cap a les altcoins s'està accelerant al gener, deixant clar que si 2017 va ser l'any de la bitcoinmanía, en els propers 12 mesos, es viurà un auge de les monedes alternatives al bitcoin. No obstant això, excepte el ethereum, que voreja els seus recent rècord i està molt prop dels 900 dòlars, i el ripple, que ja val més de 2,5 dòlars i es col·loca just per sota del bitcoin en capitalització, amb un valor de 100.000 milions de dòlars, la resta de les principals monedes de xifrat se situa al voltant d'un 25% per sota de les seves marques històriques.

Noticias relacionadas

contador