• BBVA cotitza amb caigudes després de pujar un 7% en les tres primeres sessions de la setmana
  • Avui dijous es publiquen les actes de l'última reunió del BCE
Ibex_Inversores

L'Ibex 35 arrenca avui amb pujades lleus, suficients per sobrepassar els 9.600 punts i acostar-se als 9.623 punts, que és el nivell més alt que ha arribat a tocar el selectiu des de finals del 2015. L'índex, que encadena així la seva quarta jornada a l'alça, troba aquesta vegada recolzament en els valors aliens al sector financer. Les borses europees comencen a cotitzar en verd, encara que pràcticament planes.

  • 11.100,80
  • -0,48%

La banca, que té un pes del 40% en l'Ibex, va permetre a l'índex tancar ahir prop dels 9.600 punts, un nivell que no sobrepassa a l’hora del tancament des del desembre de l'any 2015 -sí que ho havia fet durant el dia-. Els bancs han començat a cotitzar amb lleus caigudes, encara que ràpidament han esborrat o han minvat les pèrdues. No obstant això, són altres els valors que tiren de l'índex.

Entre les entitats que es mouen encara en negatiu hi trobem el Banco Popular. Dilluns vinent, Emilio Saracho prendrà les regnes en ser triat president per la junta d'accionistes. Ahir, després del tancament, Fitch va anunciar la rebaixa del ràting, que ja és 'bo porqueria’, des de 'BB-' fins a 'B+', per tant és un valor a vigilar aquest dijous. BBVA, per la seva banda, que s'havia disparat un 7% entre el dilluns i el dimecres, es troba pràcticament pla.

D'altra banda, la temporada de resultats dóna un respir aquest dijous a l'Ibex, com va succeir ahir. Demà serà el torn de Cellnex, tot i que els plats forts arribaran la setmana que ve amb grans companyies com Telefónica, Iberdrola, Repsol o IAG. Precisament aquest valor és el que avui lidera els guanys del selectiu en anotar-se més d'un 2%. Les aerolínies reben l'impuls dels millors resultats de l'esperat d’Air France-KLM, que va multiplicar més de sis vegades el seu benefici durant el 2016 respecte l'any anterior fins als 792 milions d'euros, en gran part gràcies al cost reduït del combustible.

Al costat negatiu de l'Ibex, hi destaquen les metal·lúrgiques, amb caigudes properes a l’1% per part d’ArcelorMittal i de més del mig punt percentual per Acerinox. Gamesa també es mou en aquesta línia amb reculades. Tècnicament, la "figura de tornada setmanal al capdavant i d’espatlles invertides segueix apuntant cap a nivells de preu per sobre dels 11.000 punts, en termes de mig termini", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Enmig de la temporada de resultats de les cotitzades de l’Antic Continent, una altra de les grans claus de la sessió serà a Frankfurt, on a les 13:30 hores el Banc Central Europeu (BCE) publicarà les actes de l'última reunió de política monetària, en la qual va mantenir la seva política sense canvis.

Noticias relacionadas

contador