ep bolsa de madrid ibex-35
ÓSCAR DEL POZO/EUROPA PRESS - Archivo
10.854,40
  • -246,40
  • -2,22%

Després d'acabar pràcticament pla el mes d'octubre, l'IBEX 35 ha pujat un 0,76% durant la primera sessió de novembre i ha aconseguit superar de nou el nivell dels 9.300 punts (9.328,00 sencers) després de la publicació de la dada d'atur als EUA, que ha sorprès positivament. Wall Street ha reaccionat de manera alcista i tant l'S&P 500 com el Nasdaq han marcat nous rècords.

Durant aquesta jornada festiva, l'índex s'ha recuperat de tres sessions consecutives a la baixa, aprofitant una treva en la presentació de comptes empresarials. A Europa, les borses també han tancat a l'alça.

Entre els valors destacats, Arcelor Mittal (+6%), Ence ( 5%), CaixaBank (+3,2%) i Repsol (+3%) han liderat les compres. En la banda oposada de l'índex s'ha col·locat CIE Automotive, que ha baixat un 3,5% arrossegat per Gestamp, que s'ha enfonsat un 11% després de publicar resultats.

A més, Merlin Properties ha baixat un 0,5% després que a última hora de dijous es conegués que comprava a San José el 14% de Castellana Nord per 169 milions d'euros. No obstant això, el grup immobiliari sí que ha reaccionat a l'alça, ja que les seves accions s'han disparat un 14% al Mercat Continu.

A nivell macroeconòmic, el PMI manufacturer de la Xina ha superat les previsions i ha estat ben rebut, ja que l'activitat industrial del gegant asiàtic es va expandir al ritme més ràpid des de febrer de 2017, a mesura que van augmentar tant les comandes d'exportació com la producció. El petroli Brent ha descomptat aquesta recuperació i ha repuntat un 1,5%, fins als 60,55 dòlars.

Als EUA, l'economia va crear 128.000 llocs de treball, xifra que ha superat la previsió de 89.000 llocs de treball. La taxa d'atur ha repuntat lleugerament fins al 3,6% des del 3,5%, en línia amb els pronòstics. A més, s'han revisat a l'alça les dades d'agost i setembre. L'euro s'aprecia un 0,16%, fins als 1,1168 dòlars.

De tornada a Europa, aquest divendres s'han iniciat les compres d'actius per part del Banc Central Europeu (BCE) per 20.000 milions d'euros al mes, dia que coincideix, a més, amb l'estrena de Christine Lagarde com a presidenta de l'organisme.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Hem tingut una sessió molt sosa fins que l'informe d'ocupació nord-americà ha animat, com era d'esperar, als mercats. L'IBEX segueix respectant el suport que presentava als 9.245 punts, on té un buit alcista que s'ha emplenat, però no tancat. I amb les caigudes dels últims dies la veritat és que la sobrecompra s'ha relaxat molt", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Cosa que deixa les portes obertes que, a poc a poc, aquest tracte de dirigir-se (mentre Wall Street segueixi tan fort com està) amb objectiu en la resistència que presenta en els màxims anuals (9.588). I com a suport tenim la base del canal, que en ser dinàmica, passa en el moment actual pels aproximadament 9.130 punts", afegeix aquest expert.

"L'índex bancari europeu sembla voler reestructurar-se a l'alça de nou després d'un ajust (fase de reacció) lògica, sana i normal. I si aquest desperta l'IIBEX el seguirà el primer pel pes específic que tenim en els bancs", conclou Rodríguez.

cierreibex011119

Noticias relacionadas

contador