alicia-koplowitz
Reuters
45,34€
  • 0,64€
  • 1,43%

Alicia Koplowitz ha sortit durant el tercer trimestre de l'any del capital d'Inditex, en què al tancament del juny tenia accions per valor de 2,64 milions d'euros a través de la seva societat d'inversió de capital variable (SICAV). L'empresària desfà així de les posicions que havia mantingut a través d'aquesta empresa en el grup tèxtil fundat per Amancio Ortega durant els últims tres anys, des de mitjans de 2016.

En paral·lel, entre els passats mesos de juliol i setembre, la SICAV de Koplowitz va sortir del capital de Parques Reunidos, on comptava amb una inversió d'1,4 milions d'euros, data que coincideix amb l'OPA llançada sobre aquesta companyia de complexos d'oci.

Entre la resta de moviments de les inversions de l'empresària en la renda variable espanyola figura la disminució del capital confiat en títols d'Acerinox, fins als 18,8 milions d'euros, si bé, es manté com 'valor estrella' de la cartera de Koplowitz a la borsa espanyola. L'empresària és, a més, accionista d'aquesta empresa de forma directa. Després se situa Aena, en què la companyia té invertits 2,7 milions d'euros, i Zardoya Otis, amb altres 2.530.000 d'euros, segons les dades de la SICAV remesos al registre de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquestes dades es desprèn que la SICAV de l'empresària va delimitar durant els últims mesos la seva exposició a la borsa espanyola. Al tancament del tercer trimestre tenia invertits al parquet madrileny 33,4 milions d'euros, import un 18% inferior al del trimestre precedent. No obstant això, a la conclusió de setembre, la companyia de Koplowitz manté, pràcticament sense variacions, la seva inversió en promoció immobiliària en forma de títols de Metrovacesa per valor d'1,76 milions d'euros, així com a l'àmbit dels serveis amb accions de Prosegur i la seva filial Prosegur Cash, en què suma 2,7 milions.

La seva presència al sector energètic es materialitza en accions de Repsol per 1,72 milions i de Naturgy per altres 1,46 milions, mentre que la corresponent a l'àmbit turístic es reflecteix als 1,31 milions que té confiats en Amadeus i els altres 142.000 euros en Meliá. El sector financer amb prou feines té presència a la seva cartera amb els 200.000 euros invertits en Santander.

AMAZON I GOOGLE

A escala internacional, Koplowitz manté la seva aposta pels grans conglomerats tecnològics, ja que al tancament del passat mes de setembre tenia invertits en accions d'Amazon, Alphabet (Google) i Facebook un total de 8,7 milions d'euros. Així mateix, la SICAV de l'empresària seguia tenint accions de Microsoft per valor de 3,24 milions d'euros, i també confia en Airbus, en la qual té accions per 1,7 milions.

A més, la companyia segueix present al capital d'Atlantia, empresa italiana sòcia d'ACS en Abertis, de la qual al tancament del tercer trimestre tenia títols per 2,04 milions d'euros, tot i el relleu del seu conseller delegat pels problemes sorgits amb el pont d'una autopista que es va ensorrar a Itàlia.

Noticias relacionadas

contador