donald-trump-presidente-estados-unidos 0
Reuters
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

L'IBEX ha rebotat un 0,43%, i s'ha situat als 9.239 punts després que el president nord-americà, Donald Trump, hagi afluixat la pressió al voltant de Huawei amb una treva de tres mesos. Així, el selectiu espanyol recupera part de les pèrdues que va patir durant la jornada d'ahir. La resta de places europees també han rebotat, en sintonia amb el mercat espanyol (CAC: +0,38%; DAX: +0,88%; FTSE: +0,15%)

El Departament de Comerç dels Estats Units permetrà que Huawei compri productes de fabricació nord-americana per mantenir les xarxes existents i proporcionar actualitzacions de programari als telèfons mòbils existents. A més, segons informa The Wall Street Journal, citant fonts coneixedores, Google planeja frenar el bloqueig al gegant xinès de les telecomunicacions després de conèixer l'anunci del Departament de Comerç dels EUA.

DIA I LA RESTA...

Per valors, els inversors han estat pendents avui de DIA, que ha arribat a pujar un 5%, però ha tancat amb un retrocés del 3,96%. De matinada, la companyia ha anunciat la dimissió en bloc del seu consell i el nomenament dels homes de Fridman, que han passat a prendre el control efectiu de la companyia. A més, sembla que Santander ha cedit finalment i se suma a l'acord de la banca amb Fridman per salvar la companyia.

Dins del Mercat Continu, la companyia més castigada ha estat la constructora Grup San José, que ha retrocedit un 8,56%, llastada per les novetats sobre l'Operació Chamartín. El projecte s'ha tornat a paralitzar després del veto del PSOE a l'Ajuntament de Madrid.

Així mateix, els inversors continuen mirant aquests valors que es veuen més penalitzats per la guerra comercial i que estan veient com deterioren amb força el seu aspecte, com ArcelorMittal, que avui ha rebotat un 3,75%, i ha estat el valor més alcista després d'haver perdut un terç del seu valor en poc més d'un mes. A la banda contrària, de nou, Ence ha estat la companyia més castigada amb un retrocés del 2,77%.

Fora de les nostres fronteres, cal destacar Tesla, que ha rebut un informe molt desfavorable de Morgan Stanley. El banc d'inversions nord-americà considera que les seves accions valen 10 dòlars, xifra que suposa un descompte de 180 dòlars respecte al preu actual. Al tancament del mercat espanyol, els seus títols cedeixen un 0,95%.

ANÀLISI TÈCNICA

"Tot i tancar en positiu l'espelma d'aquest dimarts no vol dir res, no té implicacions de cap tipus. I ens col·loca en zona de ningú, a mig camí entre el suport dels 9.025 punts (els mínims de la setmana passada) i l'important buit baixista setmanal dels 9.410 punts", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"En teoria, hi ha marge per continuar rebotant sempre que Wall Street ens ho permeti. Per tant, gairebé millor fixar-nos en el que passa a l'altra banda de l'Atlàntic que el que tenim aquí. I si mirem el principal índex del món, l'S&P 500, tenim un important suport als 2.800 punts", destaca.

"La perforació d'aquest, confirmaria una petita figura de volta en 'cap i espatlles' amb objectiu mínim teòric als aprox. 2.650 punts, això és un 7% per sota dels nivells actuals. Per tant, mentre el suport dels 2.800 punts aguanti, no descartem que el nostre índex tracti d'escalar posicions, a poc a poc, intentant apropar-se de nou a l'important resistència dels 9.410 punts", conclou l'analista.

Noticias relacionadas

contador