ibex portada mercados bolsa
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

Els números vermells han dominat les places europees aquest dimarts, amb pèrdues moderades en tots els grans índexs, incloent-hi l'IBEX 35, que s’ha deixat un 0,18% al final de la sessió, però ha aconseguit mantenir-se lleugerament per sobre els 9.000 punts, per sobre del seu suport més immediat (8.910 punts).

Dins de l'índex espanyol, han destacat les alces en ACS (+1,9%), AENA (+1,6%) i Cellnex Telecom (+0,7%), mentre que les majors caigudes han estat protagonitzades per les acereres ArcelorMittal (-4, 7%) i Acerinox (-2,7%), després d'haver estat retallades per JP Morgan, que veu amb mals ulls el sector.

Entre els valors més baixistes ha destacat també Bankia, que ha cedit un 2,6% després de veure rebaixat el seu preu objectiu per part d'HSBC, durant la qual ha estat una nova mala jornada per al sector bancari després de la pèrdues sofertes dilluns.

Mapfre, per la seva banda, ha perdut al tancament un 1% després de rebre un nou pal per part de JP Morgan, que ha retallat la seva previsió de benefici el 2018 després de rebaixar, a principis d'any, el preu objectiu i la seva recomanació sobre l’asseguradora.

ANÀLISI TÈCNICA

"El mercat ha arribat cansat i sense diners per empènyer el nostre índex cap a les importants zones de resistència que té als 9.150 (directriu baixista) i als 9.260 punts, els màxims de novembre i de desembre. I prova d'això el tenim en el escàs volum de negociació de la sessió d'aquest dilluns i d'avui. Un volum propi de dies festius. Dit això, no es pot descartar que les caigudes tinguin continuïtat fins a la zona de suport més immediata, els 8.900-8.910 punts, que és on tenim l'últim buit alcista", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Fa la sensació que si volem tenir continuïtat en rebot, abans haurem de corregir part dels últims excessos, cosa que el pot portar a cotes inferiors durant les properes sessions/setmanes. Al cap i a la fi, Wall Street cotitza molt a prop també de resistències importants, com són les directrius baixistes que uneixen els màxims decreixents des de principis d'octubre i que en aquest moment passen pels 2.700 punts de l'S& P 500 i els 24.000-24.100 punts del Dow Jones", conclou Rodríguez.

WALL STREET TORNA EN NEGATIU

Wall Street ha tornat a operar aquest dimarts després del festiu de la passada sessió i ha començat la sessió en negatiu, mentre que Àsia ha tancat avui amb caigudes del voltant de l'1%. Els números vermells als mercats mostren, segons els experts, la por de l'alentiment econòmic després de la mala dada de PIB coneguda ahir a la Xina i després de la retallada de previsions duta a terme pel Fons Monetari Internacional (FMI).

L'altra notícia que ha pesat en l'ànim dels inversors aquest dimarts ha arribat des del Regne Unit, on el FTSE 100 ha tancat cedint un 1%. La primera ministra Theresa May lluny de presentar un pla B, es va enrocar en el seu pla original, que previsiblement tornarà a ser rebutjat el proper 29 de gener.

"La primera ministra va delinear el seu pla B ahir, i per ser honestos, no sembla molt diferent del seu primer pla. May va dir que seria més flexible i oberta, i que assumiria compromisos amb Irlanda del Nord que els comuns podrien acceptar. La lliura es va animar després d'aquests comentaris, però la situació no ha canviat realment", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

Mentrestant, al capítol de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina, Donald Trump va instar aquest dilluns a la Xina a arribar a un acord per evitar que l'economia del gegant asiàtic segueixi debilitant-se.

MÉS RESULTATS

A l'espera que aquest dijous comenci la temporada de resultats a Espanya, amb els comptes de Bankinter, a Europa i els Estats Units continuen coneixent xifres.

UBS ha comunicat aquest dimarts que el seu benefici net atribuïble de 2018 va arribar als 4.897 milions de dòlars, en comparació amb els 969 milions de 2017. El consens havia estimat un benefici lleugerament superior de 4.906 milions. UBS també ha anunciat la seva intenció de comprar 1.000 milions de dòlars en accions pròpies el 2019, per sobre de 751 milions de 2018.

Pel que fa a altres aspectes de l'agenda del dia, cal recordar que el Fòrum Econòmic de Davos ha arrencat a Suïssa. Segons sembla, els comentaris que arriben des d'allà dels diferents líders polítics i econòmics no estan sent especialment encoratjadors. Al capítol de dades, l'institut alemany d'investigació ZEW ha dit que la seva enquesta mensual va mostrar que la confiança econòmica entre els inversors va augmentar a -15 des de -17,5 el desembre.

Noticias relacionadas

contador