ep economiabolsa- ibex 35deja121 ensesioncierradebajolos 9100 puntos
EUROPA PRESS - Archivo
10.854,70
  • -17,30
  • -0,16%

L'IBEX 35 ha caigut de forma moderada (-0,1%; 9.398,40 punts) mentre els principals selectius del Vell Continent defensen els seus màxims de l'any. A més, Wall Street no para de marcar rècords històrics. No obstant això, l'IBEX no aconsegueix assolir aquests màxims de l'any que té als 9.588 punts i es mostra més feble que la resta de grans índexs.

Aquest dimecres, han destacat les alces a Indra (+3,6%) després de publicar ahir els seus resultats després d'elevar Credit Suisse el seu preu objectiu. També ha pujat amb ganes MásMóvil (+4,64%), que ha venut la seva xarxa de 940.000 llars a Macquarie. A la banda contrària, han caigut grans valors com Repsol (-1,85%), Telefónica (-1,76%) i BBVA (-1,01%).

A nivell global, les negociacions comercials entre els EUA i la Xina segueixen sent un dels principals focus d'atenció en els últims dies. El gegant asiàtic està pressionant Donald Trump perquè redueixi els aranzels que va imposar el setembre abans de signar una "primera fase" de l'acord entre les dues economies més grans de el món.

Els economistes de l'ONU van advertir aquest dimarts en un informe que la guerra comercial entre la Xina i els EUA és una realitat en la qual tots perden. De moment, calculen que ha costat a la Xina 35.000 milions de dòlars durant el primer semestre d'aquest any, mentre que els consumidors i les empreses nord-americanes han de suportar el pes d'uns aranzels més cars.

Per la seva banda, Reuters informa que la decisió de quina serà la localització d'una 'futurible' reunió entre Trump i Xi s'ha convertit en un obstacle per a la signatura de l'acord. Mentrestant, sembla que el mercat es mostra optimisme i es creu les previsions que hi haurà un pacte preliminar aquest mateix mes. El petroli Brent cau un 1,2%, fins als 62,22 dòlars.

RESULTATS, EL REGNE UNIT, ALEMANYA...

Els resultats empresarials també són al centre aquest dimecres. L'entitat francesa Société Générale ha comunicat una caiguda del benefici net durant el tercer trimestre del 34,8%, fins als 854 milions d'euros. Per la seva banda, Adidas ha augmentat un 6% les vendes i ha obtingut un benefici pla. A més, BMW i Marks & Spencer també han presentat resultats.

D'altra banda, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat formalment avui que se celebraran eleccions generals el 12 de desembre al Regne Unit. A més, Alemanya ha estat notícia per partida doble. D'una banda, el seu ministre de Finances, Olaf Scholz, ha comentat que "ha arribat el moment" de crear un fons de garantia de dipòsits europeu després d'anys bloquejant aquesta iniciativa.

De l'altra, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat la seva previsió de creixement de l'Eurozona a l'1,2% per la debilitat econòmica germànica. L'expectativa és que el país teutó creixi un 0,5% aquest any, tres dècimes menys de l'anterior previsió.

Finalment, pel que fa a les dades macro de la jornada, els PMI de serveis de la Zona Euro d'octubre han sortit en general per sobre del que s'esperava i també per sobre de la previsió. Això ha estat així en tots els països excepte a Espanya, on ha quedat en 52,7 (per sota de la dada prèvia i de l'estimació). L'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1073 dòlars, i l'interès del bo espanyol a 10 anys cau fins al 0,3%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"L'IBEX se'ns ha frenat a les portes de les nombroses resistències que presenta al rang dels 9.500-9.600 punts. I això no ha de ser dolent, en absolut. El problema d'aquest moment és que tant si caiguéssim cap a la base de canal alcista (9.180-9.200) aquí no passaria res. La tendència continua sent alcista, tot i que aquesta és molt més evident en qualsevol dels índexs directors que mirem (DAX, CAC, Euro Stoxx, FTSEMIB)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I de Wall Street, en pujada lliure absoluta, millor no parlar. Per la qual cosa, en resum, hem de saber que si bé, la fortalesa, el 'momentum' (o velocitat de creuer) no pot ser més alcista, hem de tenir clar queb no canviaria gens ni mica les coses", afegeix aquest expert.

"Em quedo sense cap dubte amb les importants resistències superades durant les últimes setmanes en índexs de pes com bjustat per dividends (SX5T). Estem parlant de ruptures de resistències amb importants implicacions alcistes a mitjà i de llarg termini", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador