menendez liberbank portada
Archivo / EP

Liberbank es dispara un 35% en borsa i cotitza a 0,87 euros per acció. L'entitat és la gran protagonista del Mercat Continu aquest dilluns, després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha anunciat que prohibeix realitzar vendes en curt i operacions similars pel que fa al valor amb efectes immediats i pel termini d'un mes.

  • 0,28€
  • 1,72%

El principal motiu d'aquesta decisió ha estat l'evolució de la cotització de l'acció de Liberbank durant els últims dies i la molt probable relació d'aquesta evolució amb l'actuació de resolució decidida per la Junta Única de resolució el 7 de juny de 2017 pel que fa a Banc Popular Espanyol.

La seva evolució en borsa va viure forts descensos i una alta volatilitat durant els últims dies. L'entitat es va moure en un context en què no hi ha informacions negatives difoses per l'entitat ni pendents de difondre, segons ha explicat la CNMV al comunicat emès abans de l'obertura. Divendres passat l'entitat assenyalava a Bolsamanía que aquesta situació era "absurda" ja que "el banc disposa d'uns òptims nivells i ràtios de liquiditat".

Divendres passat va patir una caiguda del 17,58% després de la incertesa que ha desencadenat entre els seus inversors la resolució del Popular i la seva posterior compra per part de Santander al preu simbòlic d'un euro. En concret, les accions de l'entitat van tancar la sessió a 0,68 euros, el seu menor preu des d'agost de 2016 i va acumular deu sessions consecutives en vermell durant les quals el seu valor es va depreciar un 44%.

El fantasma de Popular ha acompanyat l’entitat que presideix Pedro Rivero i dirigeix ​​Manuel Menéndez. Des que es va produir l'operació de Santander i Popular, els títols de Liberbank han caigut un 38%, la qual cosa implica que la capitalització borsària de l'entitat s'ha retallat en 385 milions d'euros en només tres sessions, fins a l'entorn dels 600 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador