petroleocbproductores1

Les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà han impulsat el preu del petroli fins a màxims des del 2014. Els futurs sobre el cru Brent, de referència als mercats internacionals, avancen més de l'1%, fins a nivells propers als 88 dòlars.

L'atac de dilluns per part dels hutis del Iemen a instal·lacions petrolíferes d'Abu Dhabi ha tornat a posar en manifest les tensions a l'Orient Mitjà i ha elevat la prima de risc de l''or negre'.

"El subministrament global restringit, el renovat optimisme sobre la suavitat d'òmicron i les tensions geopolítiques recents han estat els principals impulsors del moviment alcista del petroli durant les últimes setmanes", argumenten des de Danske Bank.

"El nostre escenari base continua sent que el preu del petroli s'estabilitzarà i eventualment baixarà a finals d'aquest any a causa d'un dòlar més fort, l'oferta normalitzada de l'OPEP+ i l'enduriment de la política econòmica dels bancs centrals, que penalitzarà la demanda global", afegeixen aquests experts.

En el cas del petroli West Texas, de referència als EUA, avança un 2%, fins als 85,45 dòlars. Per anàlisi tècnica, "el WTI només té una resistència als màxims del 2021: als 85,41 dòlars. Per sobre d'aquesta, en tancaments, ja no té res fins a la zona dels 90 dòlars com a xifra rodona", explica José María Rodríguez, analista de Borsamania.

"I per sobre, els 100 dòlars/barril. Encara que és cert que aquestes zones de control són, sobretot, números rodons i psicològics", afegeix aquest expert.

"Resistència real és la que té als 112 dòlars, els màxims d'agost del 2013. En resum, tot suggereix que atacarà els màxims del 2021 en qualsevol moment, confirmant l'inici d'un nou tram alcista", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador