hutíes yemen

Unió dels Emirats Àrabs ha informat d'un atac amb drones contra una de les instal·lacions d'emmagatzematge de la petroliera estatal ADNOC a Abu Dhabi, que ha acabat amb la vida de tres persones i n'ha provocat ferides en sis més. Els hutis del Iemen han reivindicat l'atemptat.

“Les investigacions preliminars apunten que la causa dels incendis són petits objectes voladors, possiblement pertanyents a drones, que van caure a les dues zones. S'han enviat equips de les autoritats competents i actualment s'està apagant el foc”, diu el comunicat de la policia d'Abu Dhabi, que ha confirmat que no hi va haver “danys significatius”.

En concret, s'han vist afectats tres camions cisterna a la zona de Musaffah, a prop de les instal·lacions d'ADNOC, segons ha informat l'agència de notícies estatal WAM i recull Reuters.

El moviment Huti del Iemen lluita contra la coalició liderada per Aràbia Saudita i que inclou els Emirats Àrabs Units. Amb certa freqüència, ha llençat atacs transfronterers amb míssils i drones, tot i que ha reivindicat pocs d'aquests actes.

Recentment, la coalició ha llançat atacs contra els hutís a regions productores d'energia al Iemen, Shabwa i Marib. Des del 2019, Unió dels Emirats Àrabs havia reduït la seva presència militar dins de la frontera iemenita.

Noticias relacionadas

contador