• "Les vendes a causa de la política europea han estat un error sense fi", apunta Cramer
Jim Cramer
Jim Cramer, responsable de 'Mad Money', de CNBC.

El famós i televisiu Jim Cramer, director del programa 'Mad Money' de CNBC, ofereix una interessant lliçó als inversors de cara a actuar davant de les imminents eleccions franceses (la primera volta serà aquest diumenge i la segona, el 7 de maig). Cramer és molt clar -"Les vendes a causa de la política europea han estat un error sense fi", apunta- i recomana calma i sang freda davant el que pugui passar als comicis gals, fins i tot si guanyen Marine Le Pen o Jean-Luc Mélenchon, els candidats més extremistes.

"Si l'esquerranisme dur guanya (Jean-Luc Mélenchon), és probable que dissuadeixi els inversors de posar els seus diners en negocis francesos a causa de les seves consideracions fiscals", explica Cramer, i afegeix: "Si Marine Le Pen arriba a la segona ronda i després guanya les eleccions, traurà França de l'euro, la qual cosa significaria el final de la Unió Europea".

En ambdós casos, segueix apuntant Cramer, els inversors han de plantejar-se comprar amb les caigudes o mantenir les seves posicions. "Seguiu buscant accions de companyies d'alta qualitat que baixin amb força a causa d'aquesta circumstància", assenyala Cramer. "O, per favor, estigueu llests per comprar un fons referenciat a un índex de baix cost, si les coses realment es posen lletges".

La conclusió és, com Cramer sempre diu: "Ningú ha guanyat deu centaus entrant en pànic, però s'han fet muntanyes de diners quan s'actua a banda del pànic".

LES ÚLTIMES ENQUESTES

La por del triomf de Marine Le Pen es va diluint a mesura que s'acosten els comicis francesos que tan preocupats han tingut i segueixen tenint els inversors, en particular, i la Unió Europea (UE), en general. Una enquesta de Ipsos-Sopra per al diari Le Monde publicada aquest cap de setmana donava el mateix suport (23%) a Emmanuel Macron, candidat de centre, i Marine Le Pen, candidata de l'extremista Front Nacional a la primera volta i situava molt a prop, amb el 20% i el 19% dels vots, Mélenchon i el candidat socialista, François Fillon.

L'últim sondeig, donat a conèixer aquest dijous, d'Harris Interactive, apunta que Macron aconseguiria el 25% dels suports a la primera volta enfront del 22% de Le Pen, el 19% de Fillon i el 19% de Mélenchon. Com la majoria dels sondejos -també el de Ipsos-Sopra- aquest últim apunta el triomf de Macron sobre Le Pen a la segona volta amb el 66% dels suports.

Noticias relacionadas

contador