• Els últims sondejos donen com a favorits Macron i Le Pen de cara a la cita electoral
  • Però gairebé un 40% dels electors encara no ha escollit la persona a la qual votarà o, si ho ha fet, no n’és una opció definitiva
macron le pen

Totes les mirades estaven posades sobre Marine Le Pen i Emmanuel Macron durant el 'gran debat' presidencial de França. Els dos favorits per accedir a la segona volta electoral prometien acaparar tots els focus d'aquesta trobada però, segons un sondeig elaborat per l’empresa Elabe, el candidat esquerrà Jean-Luc Mélenchon que ha estat el més convincent. Un debat durant el qual han participat els onze candidats a les eleccions presidencials del país.

D'altra banda, l'enquesta, realitzada per a BFMTV, la mateixa cadena que ha retransmès el debat i que recull Europa Press mostra també que el líder del moviment 'La França Insubmisa' s'ha situat, amb un 25% del suport dels teleespectadors, fins i tot per davant del favorit de cara a les eleccions, Emmanuel Macron, que es queda quatre punts enrere (21%).

En tercera posició s'ha situat el republicà François Fillon, que ha estat escollit per un 15% dels espectadors. La ultradretana Marine Le Pen, que les enquestes situen, al costat de Macron, a la segona volta de les eleccions, només ha convençut a l’11% dels teleespectadors. A l'altre costat de la balança es troba Nathalie Arthaud, de la unió comunista Lluita Obrera, que no n’ha aconseguit convèncer més que el 3%.

Pel que fa al projecte per governar el país, Macron ha recuperat la primera posició amb un 23%, si bé li segueix de prop Mélenchon, només un punt enrere. Una altra vegada en tercera posició es troba Fillon, amb un 18%, i també en quarta, Le Pen, amb un 15%.

Més diferència existeix pel que fa a la persona que els teleespectadors consideren que té les qualitats necessàries per presidir França: Macron, amb la seva plataforma 'En marxa!', es col·loca al capdavant, amb un 27% del suport dels seguidors del debat, mentre que Mélenchon se situa segon, amb sis punts menys.

Malgrat que els últims sondejos donen com a favorits Macron i Le Pen de cara a la cita electoral, que se celebra, en primera volta, el proper 23 d'abril, és necessari tenir en compte que gairebé un 40% dels electors encara no ha escollit la persona a la qual votarà o, si ho ha fet, no n’és una opció definitiva.

Noticias relacionadas

contador