cbcomida navidad

Li queden forces i marge a les borses mundials per 'regalar' al mercat un ral·li de Nadal? Els experts de Yardeni Research creuen que sí: "Els mercats ja han tingut el seu ral·li de Papa Noel, però la cosa segueix pujant i és igual a quines fonamentals miris".

"El fet és que hi ha tanta liquiditat amb tipus baixos allà fora, que estan impulsant les borses encara més amunt", asseveren en declaracions a la CNBC.

"Novembre ha estat un dels millors mesos de la història per a les borses", recorden. "Va ser un gran, gran mes per als mercats, especialment per a les accions small i mid-caps", postil·len. En aquest sentit, els tres principals índexs dels EUA (Nasdaq, S&P 500 i Dow Jones) van tancar en territori rècord la passada setmana.

L'últim informe d'ocupació dels EUA suggereix, segons aquests experts, que la major economia del món evitarà entrar en aquesta temuda doble recessió durant el primer trimestre del al 2021, i que el seu PIB rebotarà a la primavera alçat per la vacuna, que ajudarà a disparar aquesta demanda reprimida per la pandèmia.

"HI HA MOLTA GENT ENDARRERIDA"

Fins que arribi aquest moment, els experts de Yardeni Research creuen que als EUA encara li queden deures per fer. El més urgent és clar: tancar una segona ronda d'estímuls. "Hi ha molta gent que s'està quedant enrere, i després de perdre els seus treballs veuen perillar la seva ajuda a la desocupació", alerten. "I després, naturalment, hi ha molts negocis que tot just han sobreviscut la primera i la segona onada de virus", conclouen.

L'opinió dels experts de Yardeni és compartida per la majoria d'analistes, que creu vital la renovació d'aquests subsidis a la desocupació per encarar 2021. Pel que fa a l'esmentada segona ronda d'estímuls, les últimes informacions apunten a un cert optimisme que acabarà tancant-se un paquet de més de 900.000 milions de dòlars en ajudes, que molts veuen com un dels grans catalitzadors de les borses durant les pròximes setmanes.

Noticias relacionadas

contador