ep bola asiatica
CHINA STRINGER NETWORK - Archivo

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimecres amb signe mixt, i ho han fet després que les actes de la Reserva Federal (Fed) no mostressin cap indici de retallades de tipus. De fet, el banc central nord-americà ha deixat clar que hi haurà tipus "restrictius" fins que la inflació no caigui més.

  • 38.556,87
  • -0,77%

"En discutir les perspectives de política, els participants han continuat jutjant que era fonamental que la postura de la política monetària es mantingués prou restrictiva per tornar la inflació a l'objectiu del 2% del Comitè amb el temps", han apuntat les actes. El tipus dinterès dels fons federals se situa actualment entre el 5,25% i el 5,5%.

El Nikkei 225 del Japó ha aconseguit recuperar-se després de dos dies consecutius de pèrdues, i ha tancat amb pujades del 0,29% fins als 33.451,83 punts, mentre que el Topix ha guanyat un 0,44% i ha acabat als 2.378,19 sencers.

Ho han fet després que el govern nipó hagi dit que espera que l'economia es recuperi, però a un ritme moderat. Els riscos per al creixement del Japó són una desacceleració econòmica mundial enmig dels cicles d'ajust de la política monetària i les perspectives minvants d'una recuperació més ràpida a la Xina.

"El Govern accelerarà per transformar lʻeconomia dʻuna economia de reducció de costos que ha estat vigent durant 30 anys a una economia orientada al creixement, impulsada per augments salarials sostinguts i una inversió activa", ha dit en un comunicat.

Per part seva, el Kospi de Corea del Sud ha registrat pujades molt lleus, sumant el seu tercer dia en positiu i tancant als 2.511,7 punts. Per contra, el Kosdaq ha perdut un 0,29%, i ha acabat el dia als 814,61 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut un 0,07%, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina ha deixat un 0,52%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha baixat marginalment, revertint els guanys anteriors i tancant als 7.073,4 punts.

A Singapur, aquest dimecres també s'ha conegut la dada del Producte Interior Brut (PIB), que va créixer un 1,1% interanual al tercer trimestre, superant les estimacions anticipades del 0,7% i per sobre del creixement del 0,5 % observat al segon trimestre.

Després d'això, el Ministeri de Comerç i Indústria de Singapur ha revisat el pronòstic de creixement del PIB per a Singapur "al voltant de l'1%" per al 2023, des del 0,5%-1,5% anterior.

Noticias relacionadas

contador