shangai
38.229,11
  • 155,13
  • 0,41%

Les borses d'Àsia han tancat mixtes aquest dimecres, amb els inversors pendents de com pugui anar canviant la relació entre els EUA i la Xina després dels moviments dels últims dies. A això, se sumen les preocupacions sobre l'economia global, que continuen afectant el sentiment del mercat. Durant la sessió prèvia, Wall Street va acabar en negatiu.

El Shanghai Composite ha caigut un 0,33% i el Shenzhen, un 0,39%. Mentrestant, el Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,16% i el Kospi de Corea del Sud, un 0,61%. La borsa d'Austràlia ha sumat un 0,41%.

La disputa entre els EUA i la Xina, que s'allarga ja durant dos anys, està exercint cada vegada més pressió sobre l'economia mundial i obligant els responsables polítics a respondre amb retallades en els tipus d'interès i mesures d'estímul per impulsar el creixement.

Aquest dimarts, la Xina va donar a conèixer mesures per ajudar a impulsar el consum

Aquest dimarts, la Xina va donar a conèixer mesures per ajudar a impulsar el consum, incloent-hi la possible eliminació de les restriccions a la compra d'automòbils, ja que el creixement en la segona economia més gran del món trontolla

"L'escalada en la guerra comercial la setmana passada provocarà una demanda de refugi segur durant un període prolongat amb un acord que sembla cada vegada més difícil d'assolir. A més, les possibilitats d'una major escalada a mesura que es compleixin els terminis dels aranzels afectaran el sentiment", destaquen els analistes de DBS Bank.

Entre les divises, el ien japonès cotitzava a la baixa, fins als 105,83 dòlars.

Noticias relacionadas

contador