japan dl asia 1 yen tokyo
Flickr (PD)

Les borses asiàtiques han caigut aquest dijous després dels descensos d'ahir a Wall Street després de conèixer el contingut de les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed). El banc central nord-americà té la intenció de mantenir les pujades de tipus d'interès fins que la inflació baixi.

Tot i això, les actes també van posar de manifest que alguns participants van considerar que, "a mesura que l'orientació de la política monetària s'enduria encara més, probablement seria apropiat en algun moment desaccelerar el ritme dels augments de les taxes de política monetària alhora que s'avaluaven els efectes dels ajustaments acumulatius de les polítiques sobre l'activitat econòmica i la inflació”.

"Els inversors no van trigar a adonar-se que no s'esmentava la possibilitat de retallar els tipus en un futur proper", subratlla Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank. Segons la seva opinió, la conclusió d'aquestes actes és que la Fed continuarà apujant els tipus i els mantindrà estables durant un temps.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia cau un 0,38%. Al Japó, el Nikkei 225 baixa un 0,85%, mentre que l'índex Topix perd un 0,79%. A Corea del Sud, el Kospi baixa un 0,52%.

Els mercats de la Xina continental també retallen posicions. El Shanghai Composite cau un 0,4%, similar al que fa el Shenzhen Component.

L'índex Hang Seng de Hong Kong retrocedeix per part seva un 0,8%.

Les pèrdues s'han deixat sentir a tots els sectors. Tot i això, el productor de carbó australià Whitehaven Coal hi ha continuat destacant, amb guanys d'una mica menys del 4%. L'empresa s'ha beneficiat de l'augment dels preus del carbó.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó baixa un 0,17%.

Després de pujar els tipus d'interès en 50 punts bàsics dimecres, el governador del Banc de la Reserva de Nova Zelanda, Adrian Orr, ha dit dijous que confia que la inflació estigui baixant.

El banc central filipí, per part seva, es reunirà per tractar els tipus d'interès i s'espera que els pugi en 50 punts bàsics.

Les accions de Tencent han rebotat malgrat registrar la primera caiguda de les vendes trimestrals. La companyia va dir que els guanys es van veure perjudicats per la falta d'aprovacions de jocs i les regulacions que limiten el temps de joc, els tancaments a causa de la pandèmia i una economia feble que va perjudicar les vendes de publicitat.

Noticias relacionadas

contador