chinacbbolsa11

Les borses asiàtiques han acabat la sessió d'aquest dilluns cedint després de conèixer-se unes dades macroeconòmiques mixtes a la Xina: al millor creixement del que s'esperava del PIB, juntament amb una caiguda de les vendes al detall. Els mercats a Austràlia i Hong Kong estan tancats dilluns per festiu.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 1,5%. L'índex Topix ha perdut un 1,22%. Les accions de la Xina continental també han baixat, amb el Shanghai Composite caient un 0,78% i el Shenzhen perdent un 0,2%.

El PIB del primer trimestre de la Xina va créixer més ràpid del previst malgrat l'impacte dels tancaments provocats per la Covid en algunes parts del país al març, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadística aquest dilluns. El PIB del primer trimestre va augmentar un 4,8% respecte a fa un any i va superar les expectatives d'un increment del 4,4%.

Tot i això, les vendes al detall al març van caure un 3,5% més del previst en comparació amb l'any anterior.

Divendres passat, el banc central xinès també inesperadament es va mantenir estable en una taxa d'interès clau, malgrat l'anticipació de més estímuls.

Entre les divises, el ien japonès s'ha negociat a 126,66 dòlars després de debilitar-se a la setmana passada des de menys de 125 davant el dòlar. El dòlar australià estava als 0,7362 dòlars, més baix en comparació amb els nivells superiors als 0,747 dòlars vists a la setmana passada.

Noticias relacionadas

contador