• Una amenaça que ha tornat a tenir resposta des de Washington
kim-jong-un-560x313

Després de sofrir aquest dimecres, els mercats asiàtics es tornen a ressentir de l'escalada de tensió entre Estats Units i Corea del Nord. Aquest dijous, des de Pyongyang s'informava, a través de la seva agència estatal, que les Forces Armades tindran llest el pla d'atac contra l'illa nord-americana de Guam, que inclourà el llançament de quatre míssils balístics de mig abast, per intervinguts d'agost.

Una amenaça que ha tornat a tenir resposta des de Washington. El secretari de Defensa dels Estats Units, Jim Mattis, ha instat a Pyongyang a canviar de postura i ha alertat que, si duu a terme qualsevol tipus d'acció militar, s'enfrontarà a la "fi del seu règim i a la destrucció de la seva població". No obstant això, el secretari d'Estat nord-americà, Rex Tillerson, ha assegurat que "els nord-americans poden dormir tranquils", en referència a la creixent tensió entre Pyongyang i Washinton en les últimes hores.

I les borses tornen a ressentir-se una vegada més d'aquest intercanvi d'amenaces. El Kospi de Corea del Sud retrocedeix un 0,44%, ampliant les pèrdues de més d'un 1% de l'última sessió, i se situa als 2.358 punts. També dóna continuïtat a les importants pèrdues del dimecres el Nikkei. No obstant això, el selectiu japonès solament es deixa un 0,05% en aquesta jornada i es manté en els 19.729 punts.

Al Japó destaca aquest dijous la presentació de resultats de Toshiba. La companyia d'electrònica va incórrer en unes pèrdues netes de 965.660 milions de iens en l'exercici 2016 (7.474 milions d'euros), segons els seus resultats presentats avui, amb tres mesos de retard.

D'altra banda, a la Xina, l'índex Hang Seng lidera les caigudes d'aquest dijous, amb una caiguda de l'1,06%. Per la seva banda, Xangai Composite retrocedeix un 0,4% i el Shenzhen Composite també perd un 0,57%. A Austràlia, l'ASX 200 també afegeix pèrdues del 0,08%.

Noticias relacionadas

contador