china portada

Aquest dimarts el coure ha tancat amb una baixada del 0,54% en la seva cotització a la borsa de metalls de Londres (LME) després de conèixer-se noves dades de l'economia de la Xina, el principal consumidor de la matèria primera, que han estat més febles del que s’esperava.

El metall vermell ha cotitzat al mercat internacional a 2,07178 dòlars la lliura comptat «grau A», en comparació dels 2,08312 dòlars d’ahir dilluns i els 2,10331 de divendres. Com a conseqüència d’això, la mitjana del mes baixa a 2,08123 dòlars, mentre que l'anual retrocedeix a 2,51654 dòlars.

L'impacte de la Xina

L'activitat comercial de la Xina es va mantenir feble al novembre, mes en què les exportacions van caure un 6,8% respecte al mateix mes de l'any passat, en el cinquè mes consecutiu de descens, informa Emol.

Per la seva banda, les importacions van baixar per tretzè mes consecutiu, encara que el descens no va ser tan greu com alguns economistes havien temut. Les importacions van retrocedir un 8,7%, en comparació de les previsions d'un declivi del 12,6% i la caiguda del 18,8% de l'octubre.

Els resultats, més febles del que esperava el mercat, van deixar el país amb un superàvit comercial de 54.100 milions de dòlars durant el mes, ha dit aquest dimarts l'Administració General de Duanes, per sota del màxim històric del mes d'octubre, de 61.640 milions de dòlars.

El feble rendiment reforçarà les expectatives dels economistes i els inversors que el Govern haurà d'aplicar més mesures per estimular la demanda interna atesa la feblesa persistent als mercats estrangers.

contador