ep zinedine zidane tecnico del real madrid
Sven Hoppe/dpa - Archivo

No ha començat la temporada futbolística i el Reial Madrid li pot haver ficat un gol a la CNMV. L'organisme supervisor, liderat pel sortint (excepte reelecció al desembre) Sebastián Albella ha imposat des de principis d'any un ferri marcatge als clubs que s'associen amb productes complexos com CFDs i opcions binàries. I aquí és on entren els de Florentino Pérez.

El Reial Madrid ha anunciat aquest dimarts un nou acord amb easyMarkets, un bróker global de CFDs que, a partir d'ara, es converteix en sponsor oficial de trading online dels blancs per als tres pròxims anys.

A diferència d'altres casos de patrocinis recents (Samtrade FX amb el Cardiff Citi, eToro amb l'AS Monaco, Plus 500 amb l'Atlètic de Madrid i IC Markets amb l'Inter de Milà, entre d'altres), l'acord entre l'equip 'merenga' i el seu nou mecenes no estamparà el logo d'aquest últim a l'elàstica blanca.

Però hi ha vida més enllà de la samarreta. El que sí que permet l'aliança amb el Reial Madrid és que easyMarkets presumeixi des de ja de la seva bona relació amb el club de la Castellana, usant-lo com a reclam publicitari o a la seva pròpia pàgina web, com ja estan fent.

Els que sí que continuarien estant sota la lupa de la CNMV són equips com l'Atlètic de Madrid i el Reial Betis Balompié. En el seu cas, tots dos combinats si que han exhibit durant l'última temporada el patrocini de dues firmes de productes complexos, com Plus500 en el cas blanc-i-vermell i la pròpia easyMarkets en el verd-i-blanc.

La inquietud dels d'Albella és compartida per LaLiga i el seu president, Javier Tebas. No obstant això, encara no hi ha lleis que prohibeixin aquest tipus d'associacions, de manera que, mentre tot continuï sent més una expressió de preocupació que una actuació real, els patrocinis d'aquests equips haurien d'estar fora de perill.

UN 30% MÉS DE SPONSORS ALS 'CLUBS CHAMPIONS'

El caixet dels 50 clubs més valuosos del món ha caigut un 3,7% el 2020 per primera vegada en els sis últims anys. La pandèmia s'està fent notar però, malgrat tot, les firmes financeres continuen obrint-se pas més i més a l'esport rei.

Així ho acrediten les últimes dades, segons els quals ha tingut lloc un 'boom' que ha disparat un 30% els patrocinis de clubs per part d'empreses d'aquest tipus, segons les dades recopilades i publicades recentment per IronFX.

Noticias relacionadas

contador