ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Les peticions inicials d'atur als EUA han repuntat durant l'última setmana i han tornat a superar el milió, després de baixar d'aquesta barrera durant la setmana anterior, quan es van situar a 971.000.

A més, la xifra publicada supera el pronòstic del consens, que anticipava una caiguda de les peticions d'atur inicials a 925.000. Les peticions contínues, per part seva, han baixat fins a 14,84 milions des de 15,48 milions, per sota dels 15 milions anticipats.

La pujada en les peticions inicials fa témer als analistes que la recuperació del mercat laboral es freni a causa de la mala evolució de la pandèmia de coronavirus als EUA.

En aquest sentit, la Reserva Federal (Fed) creu que la pandèmia continuarà "llastrant pesadament" l'economia, encara que reconeix que "l'activitat i l'ocupació han repuntat lleument en els últims mesos", segons les actes de la seva última reunió de política monetària, divulgades el dijous.

Els funcionaris coincideixen que la crisi de salut pública llastrarà pesadament l'activitat econòmica, l'ocupació i la inflació a curt termini, i que suposarà riscos considerables a mitjà termini, segons el document de la trobada, celebrat a la fi de juliol.

També s'ha publicat l'Índex manufacturer de la Fed de Filadefia, que ha baixat a 17,2 des de 24,1 i ha incomplert el pronòstic del consens, que anticipava una caiguda de 21.

Noticias relacionadas

contador