ep trabajador en un tendido electrico
EZENTIS

L'economia estatunidenca va crear 1,76 milions d'ocupacions el mes de juliol, una xifra que supera els 1,6 milions anticipats pel consens.

A més, la taxa d'atur a la principal economia del món s'ha reduït al 10,2% des del 11,1% quedant per sota del 10,5% anticipat. D'altra banda, la taxa de participació al mercat laboral ha baixat fins al 61,4% des del 61,5%, però ha superat el pronòstic de 61,1%. I els ingressos mitjans per hora es van elevar en set centaus respecte al mes anterior, a 29,39 dòlars.

Així, la creació de llocs de treball es manté sòlida malgrat la pandèmia de coronavirus que està assolant molts estats. La taxa d'infraocupació, que registra els treballadors a temps parcial, ha baixat fins al 16,5% des del 18%, contrastant amb el pronòstic, que anticipava una pujada fins al 19,5%.

No obstant això, i malgrat que era esperat, la creació d'ocupació s'ha alentit durant l'últim mes en comparació amb els 4,8 milions de llocs de feina creats al juny. Els Estats Units ha recuperat uns 9,3 milions d'ocupacions dels 22 milions perduts durant la pandèmia.

Ranko Berich, director de l'equip d'anàlisi de Monex Europe, afirma que, malgrat l'alta incertesa sobre les dades en si i la incertesa sobre el futur, "l'informe de juliol és tan positiu com es podia esperar". Les dades suggereixen que el mercat laboral "continua recuperant-se, i que encara no s'ha vist afectat per les mesures de confinament a molts estats".

Al setè mes de l'any, el nombre d'empleats del sector de turisme i l'oci va créixer en 592.000 persones, i el dels empleats públics en 301.000 persones. Així mateix, el sector del comerç minorista va donar feina a 258.300 persones més i el sector de la salut i l'educació va ampliar les plantilles en 215.00 treballadors.

Mentre demòcrates i republicans negocien a Washington un nou pla d'estímuls econòmics per protegir als aturats, Donald Trump ha anticipat que està disposat a signar una ordre per ampliar les ajudes a l'atur i aplicar una exempció d'impostos sobre les nòmines.

Noticias relacionadas

contador