kim-jong-un-propose-de-rencontrer-le-president-sud-coreen-plus-souvent

Les accions asiàtiques van acabar aquest dilluns amb signe mixt, en la qual és l'última jornada d'operacions per a algunes borses regionals, mentre els inversors esperen actualitzacions sobre la signatura d'un acord comercial entre els EUA i la Xina i vigilen amb cautela a Corea del Nord.

L'índex Nikkei 225 de Tòquio (-0,76%) va caure un 0,7% en el seu últim dia de cotització de 2019. L'índex ha tancat l'any amb guanys del 18%, mentre en 2018 les pèrdues van superar el 12%.

El Hang Seng d'Hong Kong (+ 0,40%) va avançar un 0,6%. L'índex Xangai Composite (+1,03%) va pujar prop d'un 1% i el Shenzhen Composite (+0,83%) va pujar un 0,8%. El Kospi de Corea del Sud, (-0,30%) va tancar en negatiu, mentre que els índexs de referència a Taiwan (-0,32%), Singapur (-0,22%) i Indonèsia (-0,20%) van acabar sense canvis significatius, mentre el *ASX 200 (-0.25%) australià, va retallar les caigudes al tancament.

Els possibles moviments de Corea del Nord mantenen l'atenció dels mercats. El líder de Corea del Nord, Kim Jong Un, ha insistit aquest diumenge en la necessitat d'emprendre "mesures ofensives" per a garantir "plenament la sobirania i la seguretat" de Corea del Nord durant la cinquena sessió plenària del comitè central del Partit del Treball.

Les tensions entre els Estats Units i Corea del Nord s'han acrescut aquestes últimes setmanes. Pyongyang ha dut a terme una sèrie de proves d'armes i alguns experts diuen que l'estat solitari pot estar preparant-se per a una prova de míssils balístics intercontinentals que podria posar-lo novament en un camí de confrontació amb Washington.

D'altra banda, els inversors segueixen pendents dels últims detalls de l'acord de fase 1 entre els EUA i la Xina.

Noticias relacionadas

contador