lagarde-bce-evoque-un-objectif-d-inflation-plus-flexible

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha afirmat que les stablecoins recolzades per empreses tecnològiques globals poden arribar a representar un risc per a la competitivitat i autonomia tecnològica d'Europa.

Les monedes digitals vinculades a la cistella d'actius poden impulsar la innovació en els pagaments, ha assenyalat la banquera central en un article publicat en una revista d'antics alumnes de l'Escola d'Administració Nacional de França (ENA). Lagarde afirma que les monedes digitals estables podrien ser beneficioses per impulsar novetats al sector de pagaments i integrar-se adequadament a les xarxes socials i altres plataformes. No obstant això, també ha assenyalat la possibilitat que puguin presentar-se grans riscos.

La presidenta del BCE admet que la bona adaptació de les stablecoins pot suposar un perill per a l'estabilitat financera i la sobirania monetària. A més, podrien desencadenar un impacte en les operacions de bancs i en la transmissió de política monetària. Això es deu al fet que el seu ús com a reserva de valor ocasionaria un important canvi des dels dipòsits bancaris fins a aquests arxius criptogràfics.

Noticias relacionadas

contador